Un bărbat în vârstă de 57 de ani a fost grav rănit ieri în urma unui accident rutier între Urișor și Cășeiu.
Bărbatul din Republica Moldova se afla la volanul unui camion, dar la un moment dat a pierdut controlul asupra volanului și a părăsit șoseaua. A intrat în coliziune cu un stalp de electricitate pe care l-a rupt, iar mai apoi a ajuns cu mastodontul pe un teren agricol.
În urma scurgerilor de combustibil, vegetația din jurul camionului a luat foc.
La fața locului au fost trimiși pompierii din Dej, paramedicii SMURD dar și o ambulanță. Salvatorii l-au extras pe bărbat din cabina distrusă, iar mai apoi medicii de pe ambulanță l-au transportat la spital.
Polițiștii nu l-au putut testa cu aparatul etilotest pentru că starea de sanatate nu i-a permis acest lucru.
⚡⚡⚡
Un român cu salariu mediu își alocă veniturile pe aproximativ 3 luni pentru a acoperi cheltuielile anuale ale unui autoturism de o valoare medie, arata un nou studiu.
Astfel, pentru a utiliza un autoturism cu o valoare de aproximativ 10.000 de euro, costurile obligatorii anuale pe care românii trebuie să le achite includ RCA-ul (1500 lei), ITP-ul (100 lei), rovinieta (100 lei), impozit (100 lei), parcările în funcție de zonă (500 lei), schimbul anvelopelor de la un sezon la altul (200 lei), spălarea mașinii (250 lei), reviziile (800 lei) și combustibilul pentru un plin pe lună. În total, peste 8000 de lei, la care se pot adăuga și alte cheltuieli, cum ar fo o asigurare CASCO, reparatii ocazionale dar si anvelope noi. Pentru a acoperi toate aceste cheltuieli, un proprietar al unui autovehicul trebuie să scoată din buzunar peste 13.000 de lei anual, echivalentul a aproximativ 3 salarii medii. Ponderea costurilor de întreținere ale unui autoturism fiind împărțită între mentenanță (63%) și reparații (37%). Cele mai înregistrate operațiuni de service sunt schimburile de uleiuri și filtre, pentru care se alocă în jur de 450 de lei.
Șoferii din Cluj se situează pe primul loc în topul celor mai grijulii proprietari care introduc într-o aplicație istoricul de mentenanță al autoturismelor, fiind urmați de cei din județele Bistrița, Dolj, Argeș, Arad și București. La polul opus, se află șoferii din județele Satu Mare, Călărași și Teleorman.
⚡⚡⚡
Programul „Litoralul pentru toți” începe la data de 1 septembrie.
Turiștii care merg la mare vor plăti mai puțini bani pentru cazare decât în sezonul estival. Media reducerilor este de aproximativ 200 lei/noapte de cazare, conform preturilor anuntate de hotelieri. Majoritatea ofertelor disponibile pe litoralulromanesc.ro sunt de două și trei stele, însă sunt cazări și la patru stele. De asemenea, hotelurile au oferte speciale pentru această perioadă și unele cer plata în avans.
În Mamaia, sunt disponibile de exemplu din 3 septembrie și camere la 153 lei pe noapte, în timp ce în Eforie Nord, nici după 1 septembrie nu se vor găsi camere sub prețul de 300 lei. În Saturn în schimb, conform platformei litoralul pentru toți, există cazare și la 78 lei/noapte , la hoteluri ceva mai modeste.
Programul „Litoralul pentru toţi“ se adresează tuturor turiştilor care vor să petreacă un sejur pe litoralul autohton în extrasezon. Aproximativ 30% din unitățile de cazare de la malul mării vor pune la dispoziție camere la prețuri foarte mici, dupa inceprea noului an scolar in mare parte.
⚡⚡⚡
Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat a început ieri cu proba scrisă la Limba și literatura română.
Doi candidați, care susțineau examenul la centrul de la Liceul Tehnologic Alexandru Borza din Cluj-Napoca, au fost eliminați.
Acestia au incercat sa copieze folosind telefoanele mobile si dispozitive pe care si le-au introdus in urechi.
Potrivirt reprrezentanților Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Cluj, la prima probăscrisă au fost prezenți 426 de candidați.
Un număr de 55 de candidați au absentat. Cei doi candidați eliminați pentru tentativă de fraudă nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat.
Examenul continuă astăzi cu proba obligatorie a profilului iar mai apoi mâine cu proba opțională a specializării.
Rezulatele vor fi afișate pe 25 de august. Cei care nu vor promova, au o șansă și anul viitor, dar contracost. Pentru fiecare probă susținută trebuie să plătească 145 lei.