Mirabela Dauer va concerta la Dej de două ori. Ca urmare a numeroaselor solicitări din partea publicului, mult peste capacitatea Centrului Cultural Arta, Primăria Dej a luat decizia ca spectacolul din 7 martie să aibă o dublură. Astfel, pe lângă concertul de la ora 18:00, va mai fi organizat un concert identic de la ora 20:00.

Prețul unui bilet este de 30 de lei, iar acestea pot fi cumparate de luni până vineri, între orele 10:00 – 14:00 de la Centrul Cultural Arta.

În prima parte a spectacolului, solistul dejean de muzica ușoară Ovidiu Farcaș va interpreta melodii din repertoriul național și internațional. Cea de a doua parte a concertului îi aparține renumitei cântărețe Mirabela Dauer, care a lansat în vasta sa carieră peste 40 de albume.


Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat României de aproximativ 37,6 milioane EUR, destinată sprijinirii producătorilor de tomate și de usturoi în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Schema a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar de criză în vederea sprijinirii unor măsuri în sectoare care sunt esențiale pentru accelerarea tranziției verzi și pentru reducerea dependenței de combustibili. Ajutoarele din cadrul schemei vor fi sub forma unor granturi directe cu valoare limitată. Măsura va fi deschisă producătorilor de tomate în spații protejate (precum serele) și producătorilor de usturoi care riscă să piardă lichiditate financiară din cauza dificultăților de pe piața agricolă provocate de războiul Rusiei împotriva Ucrainei.


Şase din zece români (58%) renunţă la produsele sustenabile din cauza costului mai ridicat al acestora, în timp ce 38% dintre cumpărători sunt atenţi la impactul pe care îl au asupra mediului prin obiceiurile de consum, relevă rezultatele unui studiu de specialitate, publicat miercuri, transmis de Agerpres.

Conform cercetării , peste o treime (35%) dintre respondenţi spun că nu au încredere în autenticitatea etichetelor eco, iar 28% afirmă că alternativele eco din magazine sunt reduse.

În acelaşi timp, peste jumătate din totalul celor chestionaţi (56%) sunt indecişi în a cumpăra produse mai prietenoase cu mediul iar 6% nu sunt interesaţi de sustenabilitate şi etică. La nivel general, consumatorul etic din România achiziţionează, în medie, trei categorii de produse pentru care caută variante sustenabile: alimente (67%), cosmetice şi îngrijire personală (36%), cafea şi băuturi (30%).