Nu toți românii au motiv de bucurie că vine vara. De la 1 iulie se scumpesc benzina și motorina. Suma cu care va crește acciza la carburanți, a doua oară în acest an, depinde de fiecare combustibil. Astfel, de la 1 iulie, benzina se va scumpi cu 43 de bani pe litru, iar motorina se va scumpi și ea cu 40 de bani.

Acest lucru înseamnă că plinul unui șofer care alimentează cu motorină se va scumpi cu aproximativ  20 de lei, iar cei care au mașinile pe benzină vor scoate în plus din buzunar aproape 21 de lei.

Este a doua scumpire a carburanților din acest an, după majorarea de acciză din ianuarie.

În total, scumpirea carburanților cauzată de majorarea fiscalității de anul viitor va fi de 72 de bani/l la benzină și de 66 bani/l la diesel.


Un tânăr de 26 de ani din Dej a ajuns în arestul poliției după ce a furat dintr-un supermarket din Gherla, iar la ieșire a lovit agentul de pază.

Acesta își ascunsese sub haine mai multe sticle de alcool, însă a fost văzut pe camerele de supraveghere. La ieșire, agentul de pază l-a oprit, însă tânărul a devenit violent și l-a lovit pentru a putea fugi.

Polițiștii au reușit să îl identifice rapid și l-au reținut pentru 24 de ore. Ulterior, un judecător de drepturi și libertăți a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, fiind trimis în arestul IPJ Alba.

Tânărul este recidivist, având un bogat istoric în astfel de fapte și în magazinele din Dej.


E lege. Din acest an vom avea încărcător comun la toate dispozitivele. Parlamentul European a adoptat o serie de măsuri pentru a reduce deşeurile şi a promova un model de economie circulară în care materiile prime şi produsele sunt refolosite şi reciclate. Acest model include transformarea conectorului USB tip-C în standardul comun de încărcare pentru dispozitivele electronice mici până la finalul lui 2024.

Între timp, a apărut şi dreptul de a repara. Parlamentul a adoptat şi noi reguli UE privind dreptul de a repara, care încurajează un consum mai durabil, făcând mai uşor de reparat bunurile defecte, reducând deşeurile şi susţinând sectorul reparaţiilor.


Un bărbat de 58 de ani din județul Bistrița-Năsăud a dat dovadă de o inconștiență gravă, atunci când s-a urcat la volanul autoturismului, deși consumase mult alcool înainte. S-a întâmplat în timpul zilei, în jurul orei 15:30. Bărbatul a fost oprit de polițiști pe strada Nicolae Iorga din Dej.

Fiind testat cu aparatul etilotest, șoferului i-a rezultat o concentrație de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat. În baza constatării, bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate mostre biologice, necesare stabilirii alcoolemiei.

În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.