Asociația “Vă ajutăm din Dej” a sărit în sprijinul familiei Boroș din Cuzdrioara, rămasă fără casă în urma unui incendiu. Odată cu locuința, a ars și atelierul de tâmplărie și utilajele pe care capul familiei le folosea pentru a-și asigura traiul. În acest moment se lucrează la eliberarea zonei și înlăturarea materialelor arse, iar mai apoi se va face evaluarea pagubelor și necesarul de materiale de construcții.
Orice firmă care dorește să se implice și să doneze materiale, poate solicita de la Asociație un contract de sponsorizare, astfel încât valoarea materialelor să fie deductibilă din impozitul pe profit.
De asemenea, voluntarii dejeni vor asigura familiei o masă caldă zilnic atât timp cât va fi nevoie. Modul în care poți ajuta și tu familia afectată de incendiu, îl găsești pe site-ul radiofir.ro
În 31 martie, România și Bulgaria intră în Spațiul Schengen cu aeroporturile și porturile, ceea ce înseamnă că vor scăpa de controalele poliției de frontieră cei care călătoresc cu avionul sau vaporul. Situația ar putea fi îngreunată însă pentru cei care călătoresc alături de copii și care ar putea sta chiar la două cozi, nu una așa cum se întâmplă în prezent. Ministerul Afacerilor Interne a efectuat o propunere prin care minorii ar urma să se supună în continuare controlului Poliției de Frontieră.
Mai exact, propunerea prevede că „părinții, reprezentanții legali sau persoanele care îi însoțesc pe cetățenii români minori” să meargă la un ghișeu al poliției de frontieră din aeroport, de unde vor obține o autorizație de călătorie pentru copii. Autorizația ar urma să fie solicitată cu maximum 24 de ore înainte de zbor, dar nu mai târziu de o oră.
Acest lucru, atrag atenția reprezentanții aeroporturilor din România, ar putea îngreuna tot fluxul de călătorie, având în vedere că cei care călătoresc cu minori ar trebui să stea inițial la o coadă pentru obținerea acelei autorizații, iar mai apoi la coada de la securitate.
Asociația Aeroporturilor din România (AAR) – care grupează toate cele 17 aeroporturi civile din țară – anunță că a cerut Ministerului de Interne și al Transporturilor să reanalizeze propunerea de menținere a controlului Poliției de frontieră în cazul minorilor, pentru că acest control nu se mai aplică în nicio altă țară membră Schengen.
Avioanele Forțelor Aeriene Române fac în aceste zile zboruri la înălțimi mici pe teritoriul României, ceea ce poate determina îngrijorare în rândul cetățenilor, avertizează Ministerul Apărării Naționale (MApN).
Potrivit unui comunicat transmis de MApN, aeronavele execută pana pe 22 martie, zboruri de antrenament la înălțimi mici. Desi zborurile la mica inaltime pot genera ingrijorari în rândul comunităților locale din proximitatea zonelor de pregătire, oamenii trebuie sa isi pastreze calmul, pentru ca e vorba doar de antrenamente.
Statul Major al Forțelor Aeriene informează cetățenii că aceste exerciții vizează creșterea capacității de reacție a personalului aeronautic în orice situație.
Vizualizari: