Un tânăr de 38 de ani și-a pierdut viața sâmbătă seara, pe strada Bistriței din Dej. Deși nu avea permis de conducere, a ales să urce la volanul unui autoturism și să iasă cu el la plimbare prin oraș. A condus din Sânmarghita până la Dej, dar lipsa de experiență și-a spus cuvântul.

Când se întorcea dinspre fostul combinat spre centrul orașului, Florin a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și s-a oprit violent într-un capăt de podeț. Tânărul de la volan a rămas incarcerat, fiind nevoie de pompieri pentru a fi scos din fiarele contorsionate ale mașinii.

În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere se vede că totul s-a întâmplat într-o fracțiune de secundă. Autoturismul se îndrepta spre Dej, iar mai apoi părăsește șoseaua. Violența impactului este văzuta și în imagini, pentru că în urma mașinii rămâne un nor de praf.

Polițiștii au aflat ulterior că mașina era radiată din circulație și avea montate plăcuțe de înmatriculare de la un alt autoturism.


Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) anunţă lansarea noii ediţii a programului social „Litoralul pentru toţi”, între 31 mai şi 20 iunie. Turiştii se pot caza în hotelurile din staţiunile autohtone de la Marea Neagră la tarife începând de la 35 de lei pe noapte de persoană.

Potrivit FPTR, preţurile sunt cu până la 70% mai mici decât cele din vârf de sezon pentru că an de an, hoteluri de 2, 3 şi 4 stele din toate staţiunile de pe litoralul românesc se înscriu în acest program. Până acum, peste 65 de unităţi de cazare din toate staţiunile de pe litoralul românesc au aderat la program, oferind aproximativ 8.000 de locuri de cazare pe noapte.

Autoritățile se aşteaptă ca până la începutul programului, peste 100 de hoteluri să se înscrie, ajungând la aproximativ 10.000 de locuri de cazare pe noapte.


Încă un castel din Transilvania a fost readus la viață prin renovare și redat publicului. E vorba despre castelul Racoczi Bannfy din Gilău.

Lucrările au costat peste 7 milioane de euro și au durat peste 7 ani, dar acum monumentul s-a transformat într-un centru cultural. Cea mai veche parte a castelului a fost construită la începutul secolului al 15-lea dar chiar și acum, după 500 de ani, turnurile au rămas în picioare.

Zeci de ani, mai ales în timpul comunismului, castelul a schimbat diferite întrebuințări și modificările aduse atunci riscau să compromită în totalitate tot ce era istoric în clădire. Castelul a fost cumpărat în urmă cu mai bine de un deceniu de un om de afaceri din Cluj, care l-a donat unei fundații pe care o deține, iar în urma unei investiții de 7 milioane de euro, bani europeni, dar și de la Guvernul maghiar și direct de la proprietar, a fost recondiționat.

Castelul va găzdui diferite evenimente culturale, dar va putea fi și vizitat de public în urma unui program care va fi stabilit curând.


CSS LAPI Dej este campioana României la volei masculin Juniori U19, titlul fiind adjudecat ”acasă”, în Sala Sporturilor ”Petre Stăvariu”.

Turneul final de volei masculin Juniori U19 – ediția 2023-2024 s-a desfășurat în perioada 15-19 mai, la Dej, la întrecere participând șase echipe. La finalul celor patru zile, după desfășurarea tuturor jocurilor, CSS LAPI Dej și-a adjudecat locul 1, obținând medaliile de aur și trofeul de campioană a României. Podiumul a fost completat de CSM București, respectiv CTF Mihai I București, scrie Dej24.

Dejenii antrenați de profesorul Victor Lazăr au obținut și trei titluri individuale: Claudiu Răzvan Urian a fost desemnat ”cel mai bun coordonator”, David Țăranu-Runcan ”cel mai bun universal”, în timp ce Luca Martonoș a fost ales ”cel mai bun jucător al turneului”, mai scrie dej24.