Circulația rutieră pe Podul Someșului va fi închisă total timp de 8 ore, în această noapte. Restricția e necesară pentru continuarea lucrărilor la infrastructura podului sub calea de rulare, conform graficului de execuție pentru consolidarea structurii de rezistență.

În această etapă, de diseară de la ora 22:00 până mâine dimineață la ora 06:00, circulația la nivelul podului va fi închisă, pentru derularea operațiunilor de coborâre a podului în poziția inițială.

Șoferilor le e recomandat să folosească pentru a ajunge la Bistrița ruta Mica- Braniște- Beclean și retur, iar la Baia Mare ruta Cetan- Vad- Fodora și retur.


Un incendiu violent a lăsat ieri noapte familia Boros din Cuzdrioara fără un acoperiș deasupra capului. Toată munca de o viață a familiei cu doi copii s-a făcut scrum în doar câteva ore. Au ars inclusiv anexele din curte, nu doar locuința, astfel că din întreaga gospodărie au rămas doar câțiva pereți arși.

Pentru că un astfel de incident nefericit vine întotdeauna pe nepregătite, e nevoie de sprijin pentru ca familia să își poată reconstrui măcar o parte din locuință, pentru a avea unde sta. Se acceptă atât donații financiare cât și materiale de construcții.

Donațiile financiare se pot face in contul deschis la Banca Transilvania – titular cont Boros Rodica –Marcela.

RO63BTRL05201201U10760XX

Telefon: 0747 798 348 (Bt Pay -transfer)


Au fost pline rețelele de socializare în ultimele zile de postări prin care era prezentată o listă cu radare fixe pe care CNAIR le-ar fi montat și pus în funcțiune la începutul lunii martie. Printre ele, se aflau și 3 locații din județul Cluj, una dintre ele la Jucu.

Reprezentanții CNAIR au venit cu o dezmintire și spun că totul este un fake-news, precizând că nu este în atribuțiile Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere să amendeze șoferii pentru viteză. Singurele camere pe care le dețin sunt doar cele care verifică plata taxei de drum.

CNAIR a menționat că are în plan un proiect ambițios pentru montarea a aproximativ 500 de radare până în 2026, pe drumurile pe care le administrează. Vor fi însă radare de tip informare, care afișează viteza de deplasare pe un panou LED, pentru că de radarele fixe în urma cărora pot fi amendați șoferii se poate ocupa doar Poliția Română.