În ultimele două zile, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej au organizat o acțiune de prevenire a evenimentelor rutiere și creștere a siguranței participanților la trafic, precum și a faptelor comise cu violență.
Au fost efectuate controale în trafic si au fost aplicate 60 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproximativ 24.000 de lei.
De asemenea, în cazul a doi conducători auto, ca măsură complementară s-a dispus reținerea permiselor de conducere.
Totodată, în cazul a trei conducători auto, pe lângă sancțiunea principală, s-au reținut plăcuțele de înmatriculare și s-au retras certificatele de înmatriculare, întrucât polița de asigurare obligatorie nu se afla în termenul de valabilitate.
Părintele Dan Florin Popescu a fost instalat ca preot paroh al Parohiei Ciubanca, anunță Protopopiatul Ortodox Român Dej.
Astfel, protopopul Dejului, Ioan Buftea, împreună cu un sobor de preoți, din care au făcut parte părintele Cătălin Alexandru Feier, părintele Olar Septimiu și părintele Dan Florin Popescu, a săvârșit Sfânta Liturghie în Parohia Ciubanca din Protopopiatul Dej.
La final, părintele protopop l-a instalat în demnitatea de preot paroh al Parohiei Ciubanca, cu Filia Ciubăncuța pe părintele Dan Florin Popescu. La eveniment au luat parte credincioși din Parohia Ciubanca, invitați, precum și autorități locale.
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj – Napoca, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. au documentat activitatea infracțională a 9 persoane (6 bărbați și 3 femei) cu vârste cuprinse între 19 și 34 de ani, cercetate pentru constituirea unui grup infracțional organizat dar si trafic de droguri. Conform procurorilor, la începutul anului 2024, patru dintre persoanele cercetate ar fi constituit un grup infracțional organizat în scopul obținerii unor sume importante de bani din comercializarea drogurilor.
Una dintre persoanele cercetate, de 31 de ani, lider al grupării, ar fi avut rolul de a procura și depozita substanțele interzise, precum și de a coordona membri angrenați în vânzarea și încasarea sumelor de bani aferente. Ulterior, la grupul infracțional organizat ar fi aderat alți membri care ar fi acționat pe palierul de execuție, ocupându-se de comercializarea substanțelor interzise.
Timp de peste 1 an, persoanele cercetate ar fi deținut, manipulat și vândut cristal cu sume cuprinse între 70 și 100 de lei pentru un gram.
Au fost efectuate 6 percheziții în municipiul Cluj-Napoca și comunele Jucu, Bonțida și Cojocna, iar 6 persoane au fost arestate preventiv.
Ieri, la prefectura Cluj a fost convocat Comitetul Local pentru combaterea bolilor. Prefectul județului a luat această decizie, ca urmare a depistării focarelor de febră aftoasă în Ungaria și Germania, în ferme care livrau carne și în România. În urma ședinței,, s-a luat decizia interzicerii intrării în țară a transporturilor de animale, carne, lapte, furaje sau îngrășăminte naturale provenind din aceste țări, pe toată perioada de alertă epidemiologică.
Febra aftoasă este o boală virală gravă și extrem de contagioasă, care afectează bovinele, porcinele, ovinele și caprinele. Printre simptomele specifice se numără: – Febră; – Vezicule pline cu lichid apărute în zona bucală și la nivelul membrelor; – Lipsa poftei de mâncare (inapetență și anorexie); – Apatie, abatere, uscăciunea nasului.
Transmiterea bolii se realizează în principal prin contact direct cu animalele infectate. Este important de menționat că boala NU prezintă risc pentru om.
Vizualizari: 206