Șoferii care încalcă regulile de circulație ar putea fi sancționați mult mai dur. Un proiect de lege aflat deja în dezbatere la Senat propune, printre altele, pedepse cu închisoarea pentru cei care conduc fără permis. Iniţiativa legislativă propune ca o persoană care se urcă la volan fără permis auto să primească o pedeapsă cuprinsă între 3 şi 7 ani de închisoare, iar pedepsa ar putea să se mărească de la 5 până la 10 ani de închisoare dacă produce si un accident rutier grav, soldat cu decesul unei persoane.
Vor fi mai aspru sancționați și cei care își lasă mașinile pe mâna celor care nu au permis de conducere. Riscă aceleași pedepse precum cei care le conduc, iar acelaşi proiect de lege susţine că pedepsele ar putea fi date direct cu executare pentru a se înlătura pedepsele date cu suspendare.
Căldura excesivă care poate deforma asfaltul este motivul pentru care autoritățile maghiare au luat decizia de a impune restricții de circulație pe drumurile naționale cât și pe autostrăzi.
Astfel, până marți seara la ora 22, toate camioanele cu tonaj mai mare de peste 7,5 tone nu pot intra în Ungaria și nu o pot tranzita. În ciuda temperaturilor ridicate, ministerul transporturilor din Ungaria va permite totuși tranzitul camioanelor în timpul nopții, între orele 22 și 6 dimineața. Ministerul Afacerilor Externe îi avertizează pe șoferii români că în această perioadă e posibil ca la punctele de trecere a frontierei să se formeze coloane lungi de camioane pe sensul de ieșire din țară, deci să se înarmeze cu răbdare și pe cat posibil să își programeze sosirea la vamă aproape de ora 22.
Pe pagina poliției de frontieră, traficonline, șoferii pot verifica în timp real timpii de așteptare de la fiecare vamă în parte. Ungaria s-a aflat până azi noapte sub o avertizare COD ROȘU de caniculă, dar temperaturile ridicate se vor păstra și zilele următoare, în special în zona de est, învecinată cu România.
Peste o jumătate de milion de pensionari au primit deciziile de recalculare a pensiilor în prima zi de distribuire. anunță Poșta Română. Cei peste 10.000 de poştaşi aflaţi vineri pe teren au reuşit să înmâneze beneficiarilor din toate judeţele ţării un număr record de plicuri: peste 500.000.
Reprezentanții Poștei transmit asigurări tuturor pensionarilor că vor primi documentele mult aşteptate până la termenul prevăzut, respectiv 30 august. În cazul în care titularul deciziei nu este la domiciliu în momentul vizitei factorului poştal, documentul poate fi înmânat unui membru al familiei sau unei rude care locouiește la aceeași adresă.
Dacă nici aceştia nu sunt acasă, beneficiarul poate ridica ulterior documentul personal de la oficiul poştal la care este arondat.
Vizualizari: