E fierbere în coaliția de guvernare din cauza comasării alegerilor. Liderii celor două mari partide, PNL și PSD nu au ajuns la niciun consens, iar ședința în care ar fi trebuit să se discute despre programul alegerilor, a patra la număr, a fost amânată. Negocierile vor fi reluate, cel mai probabil, miercuri seară, când liderul PNL, Nicolae Ciucă, se va întoarce dintr-o vizită externă la Madrid.

Social democrații au fost cei care au cerut anularea ședinței, chiar pe ultima sută de metri. Potrivit unor surse din interiorul Coaliției, citate de euronews, tot ei s-au arătat nemulțumiți de faptul că liberalii susțineau că există un acord referitor la problema comasării alegerilor, nu și unul legat de un candidat unic la prezidențiale. Acest lucru i-a nemulțumit pe cei din PSD, care au luat această hotărâre de amânare a discuției finale despre comasare.

Totodată, sunt șanse foarte mici ca această comasare să mai aibă loc în aceste condiții, pentru că există un calendar procedural, și mai sunt doar câteva zile pe care Coaliția le mai are la dispoziție ca să ajungă la o înțelegere, altfel trebuie demarată procedura alegerilor europarlamentare, mai transmite euronews.


Tinerii care se angajează vor primi stimulente financiare, anunță Ministerul Muncii și Solidarității. Acestea, la fel ca și alte prime de mobilitate sunt acordate la Cluj prin Agenția de Ocupare a Forței de Muncă.

În acest fel, Ministerul Muncii speră nu doar să angajeze pe piața muncii cât mai mulți tineri, ci și să îi atragă pe cei care muncesc în alte țări. Astfel, ar putea primii o primă de activare de 1.000 lei pentru angajare minimum 3 luni pentru tinerii șomeri neindemnizați care își găsesc un loc de muncă, o primă de inserție – 1.794 de lei pentru absolvenții din evidențele AJOFM care își găsesc un loc de muncă în termen de 60 de zile de la absolvire.

Se acordă jumătate din primă la angajare, jumătate după 12 luni.

Informații suplimentare pot fi obținute la AJOFM Cluj.


800 de hectare de teren de lângă Cluj-Napoca ar putea deveni arie naturală protejată, după ce Academia Română a acordat un aviz favorabil în acest sens.

Este vorba despre o zonă aflată sub o mare presiune imobiliară, situată în zona metropolitană de sud a Clujului.

Academia Română a acordat în urmă cu doar câteva zile avizul favorabil pentru o nouă arie protejată sit Natura 2000 Făget Sud – Colonia Făget. Aria propusă are o suprafață de aproximativ 800 de hectare și conține trei fragmente: zona Lacurilor Sălicea cu arinișurile din Valea Gârbăului, zona pășunii Sălicea din sudul vârfului Peana din Făgetul Clujului și zona Colonia Făget.