Un bărbat în vârstă de 55 de ani a rămas fără un braț, în urma unui accident care a avut loc într-o fabrica din Dej.

Prezența de spirit a unui martor ar putea fi salvatoare pentru brațul bărbatului, deoarece l-a pus la rece într-un congelator, astfel că medicii au speranța că l-ar putea reatașa pentru ca victima să nu rămână mutilată. Sunt anchete acum, atât la ITM cât și la Poliție.

Totul s-a întâmplat ieri în jurul orei 14:30 într-o fabrică de carton de pe fosta Platformă Industrială Nord, în zona fostului combinat. Bărbatul de 55 de ani se afla în vizită la un prieten care lucra în fabrica respectivă. În timp ce discuta cu acesta, a văzut un carton prins în banda care transporta maculatura la destrămător. A vrut să fie de ajutor și să îl înlăture, dar în acel moment, rolele benzii i-au prins brațul și i l-au smuls din cot.

Un alt angajat care se afla în fabrică a avut prezență de spirit, astfel că după ce a sunat la 112, i-a pus rănitului un garou, pentru a-i opri sângerarea, dar i-a și pus brațul smuls în congelatorul unui frigider. Bărbatul rănit a fost transportat cu o ambulanță SAJ la Spital, iar un echipaj SMURD a transportat către spital brațul acestuia, pentru ca medicii să încerce reatașarea acestuia.

Inspectorii ITM au verificat ieri fabrica respectivă și urmează să stabilească în detaliu cine se face vinovat de nefericitul accident, dar o anchetă a fost deschisă și de polițiști. S-a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, însă nu este vizată o persoană anume ci doar fapta.

⚡⚡⚡

Interpretul de muzică trapp, Gheboasã, a fost amendat de Jandarmeria Cluj în urma concertului pe care l-a susținut în cadrul festivalului UNTOLD.

Acesta a fost sancționat pentru “proferarea de injurii și expresii vulgare”, dar jandarmii au sesizat și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, având în vedere că unele versuri au un mesaj rasist.

Conform unui comunicat al Jandarmeriei Cluj, în urma analizării informațiilor și verificării aspectelor semnalate, în data de 8 august,  a fost aplicată în acest caz o sancțiune contravențională pentru incalcarea legii 61, constând în amendă în valoare de 1.000 lei, pentru “proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora.

Vă reamintesc, după UNTOLD, o adevărată dezbatere a fost iscată în online, în urma concertului lui Gheboasă, la care au participat foarte mulți minori.

⚡⚡⚡

Comunitatea locală, și nu numai, este invitată să ia parte la cea de-a XIV-a ediția a Zilelor Culturale Maghiare din Cluj, manifestarea culturală care se va desfășura între 13 și 20 august.

Ediția este una care celebrează atât intrarea în maturitate a festivalului, cât și revenirea deplină în toate locurile de tradiție care l-au consacrat. Peste 500 de evenimente de diverse tipuri, de la concerte, expoziții, tururi ghidate, mese rotunde, spectacole de teatru, proiecții de film la teatru, activități pentru copii, cros sau petreceri, vor avea loc timp de opt zile în oraș, în mai multe de 50 de locuri de desfășurare, astfel încât locuitorii Clujului și vizitatorii veniți din întreaga Transilvanie și de peste hotare să găsească tot timpul ceva de văzut, de ascultat sau de făcut.

Programele festivalului se vor desfășura anul acesta în toate locurile de tradiție care l-au consacrat – Piața Unirii, strada Kogălniceanu, strada Potaissa, curtea Muzeului de Artă și grădina cu ruine de lângă Biserica Reformată, dar și în alte spații intrate recent pe harta festivalului, precum Casa Libertății Religioase.

⚡⚡⚡

Toniland în colaborare cu Napoca Sport Horse organizează sâmbătă prima ediție a unui spectacol de echitație.

Evenimentul începe la ora 10:00, iar în cadrul programului veți avea parte de un spectacol ecvestru de excepție, cu sărituri peste obstacole și abilități remarcabile ale călăreților. De asemenea, cei prezenti vor avea parte de un concert live cu Szekely Pal, iar mai apoi, DJ Marius Tamas va intretine atmosfera pana dupa lasarea serii.

In plus, pe lângă spectacolul captivant de echitație, vă veți putea bucura și de o varietate de mâncăruri delicioase și băuturi de toate tipurile, pentru a vă satisface toate gusturile culinare.

Intrarea este GRATUITĂ!