De câteva zile, dejenii pot semnala în mod oficial probleme din oraș direct pe site-ul Primăriei, într-o secțiune special creată pentru acest lucru. Sesizările, multe dintre ele pierdute până acum pe diferite grupuri de Facebook, ajung la Biroul de Comunicare și Relații cu Publicul, de unde vor fi transmise mai departe către departamentul responsabil de problema respectivă.
Tot ce trebuie să faci pentru a semnala o problemă este să intri pe site-ul Primăriei Dej – www.primariaDej.ro, iar pe prima pagină există o rubrică SESIZĂRI. Acestea pot fi adăugate după crearea unui cont pentru care ai nevoie doar de o adresă de email.
Sesizărilor le pot fi adăugate fotografii, dar pot fi și localizate pe o hartă, astfel încât cei responsabili de rezolvarea lor să găsească cât mai ușor locul în care a fost semnalată problema.
Premieră pentru România. Roxana Mînzatu, europarlamentar din partea PSD, va fi vicepreședinte executiv al Comisiei Europene, a anunțat președinta CE, Ursula von der Leyen. Este pentru prima dată când țara noastră deține o astfel de funcție. De asemenea, Mînzatu va deține și portofoliul pentru educație, ocuparea forței de muncă și drepturi sociale.
Roxana Mînzatu este cea de a doua propunere venită din partea României, după ce premierul Marcel Ciolacu l-a nominalizat inițial pe Victor Negrescu. Negrescu a obținut postul de vicepreședinte al Parlamentului European, iar Ramona Mînzatu este numele înaintat de premier, după ce președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a cerut ca România să nominalizeze o femeie. Manzatu va administra o cincime din bugetul UE, mai exact 235 de miliarde de euro.
Veste proasta pentru fumători. Comisia Europeană va recomanda interzicerea fumatului la terasele cafenelelor și restaurantelor, în stațiile de autobuz și în grădinile zoologice. Mai mult, planurile vizează și produsele fără nicotină, potrivit unui document obținut de Euronews.
Astfel, Comisia Europeană va propune extinderea interdicțiilor de fumat existente și la zonele în aer liber, inclusiv pentru produsele inovatoare care nu conțin nicotină. Planurile, care ar urma să fie adoptate de executivul UE, ar extinde regulile actuale din 2009 menite să reducă expunerea la fumatul pasiv în locurile publice, la locurile de muncă și în transportul public.
Cea mai recentă versiune a proiectului urmărește să elimine din spațiile publice tot ce înseamnă dispozitive care emit fum sau aerosoli, nu doar fum de țigară. Măsura vine în contextul preocupărilor tot mai mari cu privire la riscurile pentru sănătate pe care le prezintă noile produse din tutun.