Polița din Cluj e în alertă după ce un om de afaceri susține că a fost torturat o noapte întreagă pentru a divulga cheile de acces în portofelul virtual unde avea criptomonede în valoare de 200.000 dolari. Bărbatului i-a fost tăiat un deget și a cedat amenințărilor abia când tâlharii l-au stropit cu motorină și au spus că îi dau foc. Totul a început cu un banal accident rutier produs pe o stradă din oraș. Omul de afaceri în vârstă de 42 de ani a intrat cu furgoneta într-un parapet iar etilotestul a indicat 0,76 mg/ l. Pentru că polițiștii l-au găsit sângerând la deget, acesta le-a povestit cum a ajuns să conducă beat și ce a pățit. Conform bărbatului, după miezul nopții s-ar fi întâlnit cu un cunoscut, in zona unor hale din Florești, pentru a-l consilia cu privire la tranzacționarea criptomonedelor. Avea asupra lui și portofelul virtual pe care avea aproximativ 100.000 lei si plăcuța cu datele de acces. Numai că, spune bărbatul, după 15 min au apărut alți doi indivizi mascați care l-au legat la mâini și, împreună cu cel pe care îl cunoșteau, sub amenințări i-au cerut codul se acces. Pentru că a refuzat, aceștia i-ar fi tăiat un deget folosind un topor, și i-au turnat pe gât, forțat, mai multe sticle cu alcool.

Într-un final, după ce l-au stropit cu motorină și au amenințat că îi dau foc, le-a dat datele de acces, iar când a fost lăsat în pace, a urcat în dubă și a fugit spre casă. Pe drum a făcut însă accident. Nu a reușit să le explice polițiștilor motivul pentru care nu a anunțat tâlhăria imediat după ce a reușit să scape și nici de ce nu a intrat pe la secția de poliție.

Oamenii legii au verificat mai multe imagini de pe camerele de supraveghere din zona respectivă, dar încă nu au reușit să identifice pe niciuna cele trei persoane de care spune bărbatul.


Florile de mină par a fi capturile de sezon pe aeroportul din Cluj. Ieri, ofițerii vamali au descoperit alte minereuri într-un colet ce urma să ajungă de la Cluj în China cu un zbor cargo.

Florile de mină au ajuns la Cluj-Napoca aduse cu o dubă, după ce au fost preluate la un punctul de lucru din Baia Mare al unei firme de curierat. Destinația lor era China, astfel că ieșirea din țară urma să se facă pe aici pe la aeroportul Cluj. Coletul, care a intrat la verificat pe un flux separat destinat avioanelor cargo, era însoțit de un document prin care experditorul declara că în cutie se află barite și alte minerale. Niciuna dintre cele 14 bucăți nu avea însă un certificat de export, emis de ministerul culturii, obligatoriu pentru astfel de mărfuri. Se presupune că minereul greu de 27 kg face parte din patrimoniul național, motiv pentru care a fost ridicat și urmează să fie analizat bucată cu bucată.

Siteurile de anunțuri sunt pline de postări prin care se vând astfel de minereuri, pe care avem voie să le deținem în  casă, pe post de obiecte decorative, dar restricții sunt la exportul lor.

Nu este pentru prima dată când aici pe aeroportul din Cluj vameșii găsesc astfel de lucruri în bagajele oamenilor. Săptămâna trecută, o femeie din Tulcea care călătorea în Marea Britanie avea 45 de flori de mină, atât în bagajul de mână cât și în cel de cală.


Un fost golgheter al Universității Cluj este cea mai recentă achiziție a Unirii Dej. Transferul a fost anunțat, ieri, de reprezentanții clubului dejean.

Este vorba despre Albert Hofman, atacant în vârstă de 20 de ani, originar din Câmpulung Moldovenesc, care ajunge la Dej sub formă de împrumut de la ”U” Cluj, scrie dej24.

În două sezoane la juniorii Universității, Hofman a reușit 52 de goluri. În urma evoluțiilor sale, a fost convocat la echipa mare și a devenit golgheterul Universității Cluj in sezonul la finalul căruia ”șepcile roșii” au revenit in Liga 1.