Acuzații grave la Școala Gimnazială din comuna Vad. Părinții spun că directorul instituției ar fi agresat doi elevi de gimnaziu dar și pe mama unuia dintre ei. Directorul a fugit ieri de răspundere, dar polițiștii au deschis dosar penal pentru purtare abuzivă, iar cei de la ISJ au trimis inspectori la școală pentru a face cercetări.

Totul ar fi pornit după ce un elev de clasa a cincea a fost trimis de o colegă în clasa în care preda directorul pentru a lăsa niște bani. Elevii spun că dascălul a fost deranjat de faptul că elevul ar fi bătut mult prea tare în ușă, lucru care l-a făcut să își piardă cumpătul. L-ar fi plesnit cu putere peste față și i-ar fi vorbit urat. Un alt elev, coleg cu băiatul a sunat-o pe mama acestuia să îi spună că fiul ei nu se simte bine după ce a fost lovit. Directorul ar fi aflat și de acest lucru și i-a luat telefonul după care l-ar fi lovit și pe el și l-a strâns de gât. A doua zi, părinții au mers la școală pentru a cere explicații, dar nu au fost primiți, astfel că au sunat la 112. Mai mult, una dintre mame ar fi fost bruscată de dascăl.

Întreaga școală este supravegheată video dar, spun părinții, din înregistrare lipsește exact momentul în care elevul a fost lovit. Cazul a ajuns și la Inspectoratul școlar, iar reprezentanții acestuia confirmă incidentul dar spun că se dezic de un astfel de comportament.

Polițiștii fac cercetări acum pentru purtare abuzivă, dar așteaptă raportul de la medicul legist, pentru că părinții și-au dus copilul și la IML.

Directorul nu a răspuns la telefon pentru a ne oferi o explicație.


După temperaturile de vară de zilele trecute, a venit iarna în unele zone ale județului.

La Mărișel, în zona de munte a județului, azi noapte s-a așternut un strat consistent de zăpadă. Ieri la orele amiezii erau 22 de grade acolo, dar astăzi sunt zero grade. De vină este furtuna Renata, un front de aer rece, cu ploi, vijelii și vânt puternic, ce a traversat Europa de la vest la est, zilele trecute şi a ajuns in țara noastră.

Urmează câteva zile de frig, ploi şi vijelii puternice.


Duminică se inaugurează pădurea de agrement Bungar.

În urma lucrărilor din ultimii ani, zona a devenit un veritabil parc multifuncțional, împărțit în 8 zone. Au fost amenajate piste de biciclete, alei pentru promenadă, terenuri de fotbal, tenis, locuri de joacă pentru copii, o tiroliană, spații verzi de recreere, spații de plimbat câinii, dar și zone de grătar.

De asemenea, cei care merg cu mașina au la dispoziție două parcări, atât la intrarea dinspre strada Crângului cât și dinspre Orizont.

Pentru organizarea diferitelor activități a fost amenajat inclusiv un amfiteatru. Lucrările au costat 2,8 milioane de euro, dar banii sunt din fonduri europene. Deși zona s-a aflat până acum în șantier, iar constructorul a fost responsabil de ce s-a întâmplat acolo, până duminică acesta are obligația să remedieze toate neregulile apărute în urma utilizării din ultima perioadă, în caz contrar, lucrarea nu va fi recepționată.