Polițiștii clujeni au pus ochii pe traficanții de droguri.

44 de percheziții domiciliare au fost efectuate ieri de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., iar trei persoane au ajuns în arest.

La percheziții, polițiștii au descoperit și ridicat 255 de grame de droguri de mare risc, 3 grindere cu urme de materie vegetală, 6 cutii cu steroizi și 26 de telefoane mobile. De asemenea, au fost indisponibilizate 2 tablete, 2 arme, una cu glonț și una de tip airsoft.

Totodată, au fost puse în aplicare 6 mandate de aducere și conduse, la sediul D.I.I.C.O.T. pentru audieri, mai multe persoane, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc.

⚡⚡⚡

Sunt pregătiri și pentru pelerinajul de la Mănăstirea Nicula.

Consiliul Județean Cluj a demarat o serie de lucrări de întreținere pe drumul județean 109T (DJ 109C) Nicula – Mănăstirea Nicula în vederea asigurării unor condiții de circulație normale, în deplină siguranță.
Astfel, lucrările de întreținere se vor desfășura pe toată lungimea acestui drum județean de peste 2,5 kilometri.

În această fază, se execută lucrări constând în tratarea burdușirilor și a tasărilor și frezarea zonelor deteriorate de carosabil.

De asemenea, mai sunt prevăzute operațiuni constând în plombarea gropilor cu îmbrăcăminți asfaltice, completarea de acostamente, asigurarea scurgerii apelor din zona drumului prin curățarea și desfundarea șanțurilor și rigolelor, asigurarea esteticii rutiere prin tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului și asfaltarea zonelor deteriorate pe mari suprafețe.

⚡⚡⚡

Mai multe mașini de la o firma a fostului Ministru de Interne Ioan Rus, au fost date spre folosință Poliției Cluj, în comodat, pe perioada festivalului Untold, iar acestea au fost inscripționate cu ”Poliția”.

Este vorba de mașini Ford Mustang, care au fost surprinse pe străzile Clujului. S-a intamplat în fiecare an, dar după ce anul acesta mai mulți clujeni au pus la îndoială legalitatea inscripționării unor mașini civile cu insemnele POLIȚIEI, inspectoratul județean a dat-o la întors și s-au arătat uimiți de acest lucru.

Reprezentanții poliției spun că la preluarea autoturismelor, reprezentanții IPJ Cluj au constatat că acestea au fost colantate cu <<Poliția>>, motiv pentru care au luat măsuri de înlăturare a colantului respectiv”. În realitate însă, în fiecare an, de festivalul UNTOLD, compania fostului ministru de interne își promovează mașinile scoase la vânzare, oferindu-le timp de 4 zile pentru folosire gratuită poliției. De fiecare dată acestea au fost inscripționate cu POLIȚIA, deși acest lucru este ilegal.

⚡⚡⚡

Pensionarii vor primi pensiile în avans în această lună, având în vedere că în perioada 12-15 august bugetarii vor fi liberi de Sfânta Maria.

De asemenea, mai devreme vor fi plătite și drepturile persoanelor cu dizabilități , la fel ca și alocația de stat pentru copii și indemnizația de creștere a copilului. Pensiile celor care au optat pentru plata prin mandat poștal vor fi plătite de Poșta Română între 1 – 11 august, iar pentru cei care primesc acest drept în cont bancar, alimentarea conturilor se va face în zilele de 9 și 10 august.

Drepturile persoanelor cu dizabilități vor fi plătite de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială în 11 august, cu 4 zile mai repede față de termenul stabilit. Astfel, pentru persoanele care au card, dacă înainte plățile se făceau pe 15, în această lună se vor face pe 11, iar pentru cei cu mandat poștal, dacă în mod obișnuit plățile se fac începând din 18 până la finalul lunii, în luna august se vor face începând din 11.

Alte beneficii, precum alocația de stat pentru copii și indemnizația pentru creșterea copilului, se plătesc în perioada 8 – 10 august, a mai transmis Ministerul Muncii.