Guvernul Ciolacu a fost investit ieri, obţinând 290 de voturi ”pentru” și doar 95 împotrivă.

Parlamentarii partidului UDMR, până de curând membru al coaliției de guvernare, s-au abținut de la vot după ce au fost excluși din echipa de guvernare. Astfel, de ieri, prim-ministru este Marcel Ciolacu, viceprim-ministru, Marian Neacsu, iar al doilea vice-prim ministru este noul ministru al afacerilor interne, Cătălin Predoiu. Ciolacu a promis ieri la depunerea jurământului că legile pentru eliminarea pensiilor speciale, inclusiv ale parlamentarilor, vor trece de Parlament până la finalul sesiunii parlamentare .

⚡⚡⚡

Duminică, 2 iulie, va avea loc în Nireș sărbătoarea tradițională “Paparudele”.

Evenimentul va fi marcat și de un spectacol la care vor participa artiști precum Alexandru Pop sau Georgiana Lobonț. Înainte cu o zi, tot în Nireș, în zona Belioara, va avea loc o etapă de Endurocross la care vor participa cei mai buni sportivi din România.

⚡⚡⚡

O nouă tranșă de 250 de lei ajunge la persoanele vulnerabile, care beneficiază de programul „Sprijin pentru România”.

Banii sunt un ajutor pentru a cumpăra alimente și este cea de-a șaptea tranșă pe care o primesc cei în nevoie. Cardurile pentru alimente au fost încărcate deja, anunță Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

MIPE a precizat că a virat puțin peste 590 miliane de lei pentru alimentarea a 2.300 000 carduri sociale, aceasta fiind cea de-a șaptea tranșă a ajutorului pentru alimente și mese calde.

Conform listelor cu persoanele eligibile transmise de Ministerul Muncii, pentru alți 106.950 noi beneficiari urmează a fi emise carduri ce vor fi alimentate ulterior livrării acestora către destinatarii finali, prin intermediul Companiei Naționale Poșta Română.

⚡⚡⚡

Mâine vor avea loc la Cluj-Napoca două evenimente pentru care autoritățile sunt în alertă, deoarece participanții lor nu trebuie să se întâlnească.

Este vorba despre Cluj Pride, marșul comunității LGBT, care își dorește să promoveze înțelegerea, acceptarea și sprijinul pentru drepturile lor, după cum arată organizatorii. Parada are loc de la ora 13:30 în Piața Unirii.

Cu doar o ora mai devreme, Comunitatea Identitară organizează în Piața Avram Iancu un eveniment dedicat valorilor românești, normalității și bunăstării familiei , numit de organizatori Mitingul pentru Familie și Normalitate. Jandarmii clujeni sunt în alertă și dau asigurări că  participanții nu se vor intersecta niciun moment, pentru a evita incidentele.