Perioada de înscriere a candidaților la sesiunea de admitere în cele 2 unități postliceale ale Poliției Române a fost prelungită cu două zile, până la data de 16 mai.

Astfel, cererile tip de înscriere, precum și, după caz, consimțământul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar de către unitatea de recrutare, se completează de către candidat în mod lizibil, se semnează și se transmit, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unității de recrutare, în perioada 24 aprilie – 16 mai 2024, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

În vederea constituirii dosarului de recrutare, candidații pot depune documentele solicitate până la data de 24 mai 2024.

Lista cu unitățile de recrutare se regăsește aici – https://www.politiaromana.ro/ro/politia-romana/unitati-teritoriale

Sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape. După încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate evaluarea psihologică a candidaților, proba de evaluare a performanței fizice, susținerea probei de evaluare a cunoștințelor, iar, la final, examinarea medicală a candidaților rămași în concurs după parcurgerea etapelor amintite.

Perioada de înscriere a fost prelungită din cauza numărului mic de candidați care vor să devină polițiști.


La mai bine de trei ani de la lansarea licitației, lotul Poarta Sălajului-Nușfalău de pe Autostrada Transilvania (A3) a fost deblocat. CNAIR va anunța câștigătorul licitației până la finalul lunii mai. Constructorul italian și-a retras contestația de la Curtea de Apel București pentru „lotul Meseș”, cel mai mare contract al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) de până acum, scrie Economedia.

După mai multe amânări, CNAIR ar putea desemna câștigătorul licitației lansate încă din noiembrie 2020 până la sfârșitul lunii, 31 mai fiind termenul estimat comunicat în SEAP. Evaluarea tehnică s-a finalizat încă din 23 ianuarie 2024. Licitația pentru lotul Poarta Sălajului – Nușfalău cu tunel de 3 kilometri la Meseș a fost lansată în urmă cu mai bine de un an, pe 10 februarie 2023, iar în august au fost depuse 7 oferte. Valoarea lucrarilor este de 7 miliarde lei.