Examenul teoretic pentru permis va putea fi susținut oriunde în țară, nu doar în localitatea de domiciliu. Asta prevede un proiect de lege adoptat săptămâna aceasta de Camera Deputaţilor. Măsura vizează reducerea timpilor de aşteptare de la promovarea examenului teoretic până la participarea la examenul practic , timpi care în unele județe sunt de câteva luni.

Proba practică în schimb şi eliberarea acestuia se realizează de către autoritatea competentă pe raza căreia solicitanţii îşi au domiciliul ori reşedinţa .

Camera Deputaţilor a fost for decizional.


Mare atenție la creditele online. O femeie de 42 de ani din județul Cluj, care își dorea un credit de la o unitate nebancară s-a ales cu pagubă în loc să primească banii de care are nevoie. De vină este un bărbat de 37 de ani, din Timișoara care a contactat-o pe o rețea de socializare și sub pretextul că oferă credite de nevoi personale, i-ar fi transmis spre semnare un contract de împrumut în valoare de 40.000 de lei.

Șarlatanul i-a spus femeii că pentru a primii creditul e nevoie să achite o taxă de 5.500 lei. Ulterior, a început să o amenințe cu acte de villenta și a obligat-o să îi transfere și alte sume de bani, prejudiciul ajungând în cele din urmă la 27.000 lei.

În urma unei percheziții, bărbatul a fost reținut de polițiști.


Descoperire șocantă la noua groapă de gunoi a județului Cluj. Angajații care lucrează la sortarea deșeurilor au găsit printre sacii cu gunoaie trupul fără viață al unui nou născut. Cadavrul era ascuns în doi saci menajeri, printre alte gunoaie. Angajații care lucrau la sortarea gunoaielor l-au găsit înainte ca sacii să ajungă pe bandă și au anunțat poliția.

Criminaliștii au făcut cercetări la fața locului, iar trupul a fost dus la IML Cluj unde urmează să îi fie efectuată necropsia.

Dacă va fi identificată, mama băiețelului riscă ani grei de închisoare.


Rata mortalității infantile este tot mai mare de la an, la an, iar Județul Sălaj este cel mai afectat din România.

Pe lângă asta, rata natalității este tot mai scăzută din cauza costurilor de trai tot mai mari și a emigrării populației tinere.

Rezultatul este o scădere tot mai mare a populației României, un trend demografic îngrijorător.

În momentul de față, în România, rata mortalității infantile este de 5,7 la mia de copii născuți vii, comparativ cu anul precedent când era de 5,2 la mia de copii născuți vii, ceea ce plasează România pe locul doi în Uniunea Europeană în ceea ce privește mortalitatea infantilă.

Județele în care se află cea mai mică rată a mortalității infantile sunt București cu 2,5 la mia de copii născuți vii, urmat de Ilfov, Alba, Ialomița și Cluj, scrie euronews.