Polițiștii clujeni și procurorii DIICOT Cluj au efectuat din nou percheziții domiciliare la traficanți de droguri în Florești și în Cluj-Napoca. Patru persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.

Autoritățile au documentat activitatea infracțională a patru persoane – două de 25 de ani și două de 35 de ani, cercetate pentru trafic de droguri. Conform procurorilor, în ultimul an, persoanele cercetate ar fi procurat, deținut, manipulat, oferit și vândut diverse cantități de substanță psihoactivă de prizat sau sub formă vegetală, precum și droguri de risc și mare risc către consumatori din județul Cluj. În urma a 8 percheziții domiciliare efectuate au fost descoperite și ridicate aproximativ 250 de grame de canabis (drog de risc), 380 de grame de cristal dar si alte substante interzise. Mai mult, anchetatorii au stabilit că două dintre persoanele cercetate sunt recidiviste și s-ar fi sustras de la executarea unor pedepse cu închisoarea primite anterior. Acestea figurau ca fiind urmărite la nivel național. Cu totii au fost arestati preventiv pentru 30 zile.


Ieri a fost semnat contractul privind lucrările de construire a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii, o structură nouă, în sistem monobloc. Contractul a fost atribuit, la finalul procedurii legale de licitație unei firme din turcia, valoarea acestuia fiind de 970 milioane de lei.

Primul spital pediatric în sistem integrat construit de la zero, după Revoluție, de către o autoritate publică din România, va fi construit în cartierul clujean Borhanci și va deservi cca. 50.000 de copii/an, din întreaga țară. Unitatea cu profil regional va fi un centru de excelență clinică și științifică, la cele mai înalte standarde europene, urmând să ofere un spectru larg și complex de servicii medicale destinate micilor pacienți.

Spitalul va dispune de 506 paturi pentru spitalizare continuă, 51 de paturi pentru spitalizarea de zi și 30 de paturi aferente serviciului ATI.


Guvernul amână eliberarea din funcție a angajaților aflați la vârsta pensionării, anunță premierul Marcel Ciolacu.

Ordonanța de Urgență care prevede acest lucru nu intră în vigoare cel puțin până la finalul acestui an.

Angajații aflați la vârsta pensionării trebuiau să părăsească sistemul de stat, potrivit unei Ordonanța de Urgență a Guvernului. Guvernul a amânat, însă, joi, intrarea acesteia în vigoare.

Marcel Ciolacu spune că în acest interval de timp, toată lumea va fi obligată să organizeze concursuri pentru posturile contractuale din administrația centrală și locală. Premierul spune că în cazul în care ar aplica măsura de acum unele școli sau spitale ar rămâne fără angjați suficienți.

 

 

 

 

Vizualizari: 201