A mai rămas o zi la dispoziție pentru înscrierea la școlile de poliție.

Tinerii interesați să urmeze o carieră in acest domeniu pot da concursuri de admitere la Şcoala de Agenți de Poliție „VASILE LASCĂR” Câmpina (1.340 de locuri) si Şcoala de Agenți de Poliție „SEPTIMIU MUREŞAN” Cluj-Napoca (300 de locuri).

Candidații se pot înscrie la o singură școală postliceală a M.A.I. Oferta educațională, informații privind activitatea de recrutare, formularele necesare și alte detalii pot fi consultate accesând site-ul cj.politiaromana.ro la secțiunea admitere.


Actorul Florin Piersic, internat la Spitalul Foișor din București, a transmis un mesaj, după aproape trei săptămâni fără vreo apariție publică. În mesaj, actorul s-a adresat atât clujenilor și celor care l-au purtat în gânduri în această perioadă, dar și personalului medical care l-a tratat.

Citez: „Scumpilor și prea dragilor mei, celor care m-ați purtat în gândurile voastre, m-ați înconjurat cu atâta grijă și iubire, acum când tocmai s-a terminat Săptămâna Mare, vă spun Hristos a Înviat! Cu această ocazie, vă dau și o veste: „sunt viu” și asta datoria minunaților doctori care mă îngrijesc. Mă amuză când văd la premiile Oscar cum vin actorii premiați cu un pomelnic de mulțumiri, dar astăzi chiar vreau sa ii pun fiecăruia medalia inimi mele în piept”.

Actorul a menționat toți medicii care l-au tratat în cele 3 spitale în care a fost internat, iar la spital le-a transmis oamenilor că mai are multe de spus.


Protest la Guvern. Angajații Guvernului au protestat în fața Palatului Victoria, pentru salarii mai mari. E vorba despre oameni din Cancelaria și Corpul de Control al premierului, din secretariatul general sau din departamentul pentru luptă antifraudă. Sunt angajați care primesc între 5.000 și 6.500 de lei net dar numai la dacă au 25 de ani vechime și denunță că, în instituțiile subordonate lor, salariile sunt mult mai mari ceea ce li se pare nedrept. Premierul spune că știe cât se lucrează în Guvern și că ar vrea să discute în mod direct cu cei care au făcut protestul, scrie Euronews.


Romania a promis Ucrainei un sistem de apărare Patriot, dar încă nu e sigur că i-l va da. Premierul Marcel Ciolacu afirmă că ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, are reţineri mari ca România să dea un sistem de apărare Patriot Ucrainei. Șeful guvernului mai spune că nu a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis pe această temă şi că decizia va fi luată în CSAT.

Președintele Klaus Iohannis a declarat recent, în timpul vizitei în SUA, că în Ucraina e nevoie de sisteme de apărare antiaeriană și că a existat o discuție intensă despre cine le poate oferi, fiind întrebată și România. Șeful statului a adăugat că a vorbit despre acest subiect și cu Joe Biden și că va trebui să discute în CSAT pentru a găsi o soluție. El a precizat însă că „e inacceptabil ca România să rămână fără apărare antiaeriană”.


Mai multe mașini au fost vandalizate la Gherla în urmă cu o săptămână, dar autorii nu au fost identificați, cu toate că faptele au fost surprinse pe camerele video. Politiștii spun că e doar o chestiune de timp. Au deja și ei imaginile de pe camerele de supraveghere și din aproape în aproape urmează să ajungă și la ei.

Totul s-a întâmplat în doua seri la rând, pe aceeași stradă din Gherla. În imaginile surprinse de camerele de surpraveghere se vede cum grupul de tineri gălăgioși agață oglinda unei mașini și o rup. Chiar se aude cum se încurajează unul pe altul.

Mai apoi, au încercat portierele altor mașini, pentru a vedea dacă sunt închise și la una dintre ele , deși era închisă, au forțat geamul iar mai apoi au deschis și mașina.

Au cotrobăit un timp prin interior dar nu au furat nimic. Proprietarii au depus plângere atunci când au văzut întâmplarea pe camerele de supraveghere, iar polițiștii fac cercetări pentru distrugere.

Nopțile respective a fost vandalizat și mobilierul urban din parcul orașului, astfel că oamenii legii încearcă să stabilească dacă e vorba de același autor.