A început construcția unui pod provizoriu peste pârâul Bandău, pe drumul județean DJ 172F în localitatea Mica. Experții în construcții care au analizat vechea construcție au decis că podul vechi trebuie demolat și construit unul nou pe același amplasament. Pentru a nu fi afectată circulația, s-a luat decizia ca până la demararea lucrărilor de construcție la noul pod, să fie construit unul provizoriu.

Podul provizoriu va avea o lungime de 18,4 metri și va dispune de o singură bandă de circulație cu o lățime de 3,5 metri și un trotuar pietonal cu o lățime de 1,5 metri. Traficul rutier se va desfășura alternativ pe cele două sensuri de circulație, accesul pe pod fiind coordonat cu semafoare instalate la ambele capete ale podului.

De asemenea, podul provizoriu va fi prevăzut cu parapete de protecție în lungime de 25 de metri pe ambele părți ale podului și de mână curentă pe partea cu trotuarul pietonal.

Valoarea estimată a contractului este de 2.341.000 de lei, finanțarea fiind asigurată din bugetul forului administrativ județean. Durata maximă de execuție a lucrărilor este de 6 luni.


Primăria municipiului Dej in colaborare cu Asociația Anima Pro Terra organizează o nouă campanie de sterilizare gratuită pentru câini cu și fără stăpân din zona Dejului.  Sterilizarea este singura soluție de prevenire a abandonului și este benefică pentru sănătatea animalului.

Campania de sterilizare GRATUITĂ va avea loc în perioada 22-24 martie și sunt disponibile 180 de locuri. Orice proprietar de câine din Dej sau din împrejurimi poate beneficia de acest serviciu pentru animalul de companie, programându-se GRATUIT la numărul de telefon 0787 273 338.

Nesterilizarea este cauza principală a abandonului și a prezenței câinilor pe străzi. Despre avantajele sterilizării a vorbit și Georgeta Gardus, una dintre fondatoarele asociației Anima Pro Terra, în cadrul emisiunii Interviu cu Alex Prunean, de pe dejeanul.ro


Românii călătoresc tot mai mult cu avionul și nu doar pentru a emigra, arată un raport publicat de cel mai mare operator low-cost care efectuează zboruri din țara noastră. Astfel, anul trecut, 51% din românii care au călătorit cu avionul au ales compania low-cost maghiară. 56% dintre ei au zburat pentru a-și vizita rudele din străinătate sau pentru a merge acolo la muncă, procent în scădere față de anii trecuți. 18% dintre românii care au călătorit cu avionul au mers în vacanțe de cel puțin o săptămână, 18% în citybreack-uri europene și 8% au zburat în interes de afaceri.

Destinațiile preferate pe timp de vară au fost Cipru, Grecia, Norvegia și Portugalia, iar pe timp de iarnă, Emiratele Arabe, Grecia și Elveția.


În următoarele doua zile, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță ploi în Cluj și în alte județe din țară. La munte va ninge și în unele zone vor fi precipitații mixte.

Informarea meteo e valabila pana pe 15 martie, ora 10.00. Se vor acumula cantități de apă în general de 10-15 l/mp.

În zona Carpaților Meridionali se vor acumula 25-30 l/mp și izolat peste 40 l/mp.
Vor fi ploi, iar în zona montană, în special la altitudini de peste 1.200 m, vor predomina ninsorile. Se va depune strat de zăpadă, local consistent.

În jumătatea de nord a Moldovei și estul Transilvaniei vor fi precipitații mixte.