Fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, e din nou în atenția procurorilor clujeni. E vorba despre dosarul în care acesta e cercetat pentru trecerea frauduloasă a frontierei și însușirea identității altei persoane.

Anchetatorii vor să afle dacă fostul primar din Baia Mare a fost ajutat să fugă din țară înainte de a primi condamnarea definitivă și dacă plecarea a fost una premeditată.

Vorbim despre percheziții informatice care sunt efectuate zilele acestea pe dispozitivele ridicate după fuga acestuia, atât din casele lui dar și din fostul birou din primărie. Și telefoanele Tabitei Cherecheș, soția fostului primar, prezentă ieri la poliția Cluj au fost verificate.

Totul va fi însă de durată, pentru că sunt 4 tablete, 6 telefoane și nu mai puțin de 18 stick-uri de memorie.

Vă reamintim, la finalul lunii noiembrie, înainte de a fi condamnat la 5 ani de închisoare, Cătălin Cherecheș a reușit să iasă din țară pe la Vama Petea, folosind cartea de identitate a verișorului său stabilit în Germania. A fost prins 4 zile mai târziu tot în Germania, iar acum se află într-un penitenciar din Munchen.


Primăria Municipiului Dej, organizează joi, 7 martie, un spectacol dedicat Zilei Internaționale a Femeii. Evenimentul va avea loc în sala de concerte a Centrului Cultural „Arta” Dej cu începere de la ora 18:00 și îi are ca protagoniști pe Mirabela Dauer și Ovidiu Farcaș.

În prima parte a spectacolului, solistul dejean de muzica ușoară Ovidiu Farcaș va interpreta melodii din repertoriul național și internațional.

Cea de a doua parte a concertului îi aparține renumitei cântărețe Mirabela Dauer, care a lansat în vasta sa carieră peste 40 de albume.

Prețul unui bilet este de 30 de lei. Biletele pot fi achiziționate de la Centrul Cultural „Arta”, de luni până vineri, între orele 10:00 – 14:00.


Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de precipitaţii însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului ce va fi valabilă pentru aproape toată ţara. Avertizarea este valabila pana maine la ora 10. În intervalul menționat, temporar se vor semnala precipitații în aproape toată țara și se vor acumula cantități de apă în general de 15…25 l/mp. Vor fi ploi, ce vor avea și caracter de aversă, însoțite și de descărcări electrice îndeosebi în sud-estul teritoriului.

La munte, iar în noaptea de marți spre miercuri, trecător și în zonele mai joase de relief din Transilvania și Moldova se vor semnala precipitații mixte.


Profesorii ar putea fi evaluați de elevi. Asociațiile de elevi propun într-un proiect de completare a Statului Elevului, ca aceștia să aibă dreptul de a le da profesorilor un feedback, după primele module de școală. Proiectul a fost realizat împreună cu specialiști ai Organizației Salvați Copiii România, după consultări și dezbateri cu peste o mie de elevi din țară.

Ei propun ca acest lucru se se facă prin fișe anonime sau prin chestionare online “pentru a crește calitatea actului educațional”. Conform propunerii, Fiecare profesor diriginte ar notifica elevii și directorul unității de învățământ cu privire la ziua în care se va colecta feedback de la fiecare clasă, fie în format online. Apoi, fișele completate în format fizic vor fi colectate de profesorul diriginte, iar, împreună cu cele completate online, vor fi analizate și transmise profesorilor, în termen de 10 zile, respectând confidențialitatea asupra identității elevului.

Cadrul didactic „evaluat” va discuta cu elevii de la fiecare clasă rezultatele analizei.