E oficial. Guvernul a decis ieri creşterea valorii tichetelor de masă de la 30 de lei la 35 de lei, de la 1 august, şi, ulterior, la 40 de lei, începând cu 1 ianuarie 2024.

În nota de fundamentare a proiectului de hotărâre s-a arătat că în ultimele două semestre, valoarea tichetelor de masă nu a înregistrat nicio creştere, deşi preţul alimentelor, cât şi al utilităţilor au crescut semnificativ, astfel încât în prezent valoarea unui tichet de masă, care este de 30 lei, este mică pentru a asigura o masă decentă pe parcursul unei zile de lucru.

De la introducerea lor în anul 1998, tichetele de masă au devenit un beneficiu suplimentar la salariu oferit angajaților din România și sunt răspândite în aproape toate țările Uniunii Europene. Potrivit unui studiu realizat de Asociația Profesională a Emitenților de Tichete (APET) peste 80% dintre companiile intervievate oferă tichete de masă electronice.

⚡⚡⚡

Primăria municipiului Dej în colaborare cu Asociația Anima Pro Terra și Teens for Paws organizează următoarea campanie de sterilizare gratuită pentru câini cu și fără stăpân.

Sterilizarea este singura solutie de prevenire a abandonului si este benefica pentru sanatatea animalului.

Campania de sterilizare GRATUITĂ va avea loc în perioada 22-24 septembrie și sunt disponibile 120 de locuri. Orice proprietar de câine din Dej sau satele din împrejurimi poate beneficia de acest serviciu pentru animalul de companie, programându-se la numărul de telefon 0787 273 338.

Nesterilizarea este cauza principală a abandonului și a prezenței câinilor pe străzi. Specialiștii spun că în trei ani, o cățea și un cățel nesterilizați aduc pe lume peste 500 de câini. După sterilizare, câinele devine mai ascultător, trăiește mai mult și mai sănătos, nu mai fuge de acasă și cel mai important, nu mai trebuie să vă gândiți ce faceți cu puii după fătare.

⚡⚡⚡

Un nou azil al groazei a fost descoperit ieri în județul Mureș.

7 bătrâni au fost ținuți în condiții improprii într-un centru social din localitatea Barsești. Cinci dintre ei au fost descoperiți de polițiști în subsolul imobilului iar doi erau închisi într-o debara fără lumină.

A fost solicitată o ambulanță, aceștia fiind transportați la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. Pe trupurile lor au fost găsite urme ale unor lovituri, astfel că autoritățile cred că aceștia erau și bătuți. Ministrul muncii a anunțat că a ridicat licența acestui azil, iar procurorii au deschis un dosar penal.