După îndelungi așteptări, pietonii care circulă pe trotuarele de pe strada 1 Mai, suprapusă cu DN1C, nu se vor mai simți în pericol din cauza mașinilor. A început montarea parapetelor de protecție și a altor elemente de siguranță, după ce în urma cu aproape 4 ani au fost înlăturate pentru reabilitarea șoselei.

În tot acest timp, mai multe mașini scăpate de sub control au ajuns pe trotuar, punând în pericol viața pietonilor. Și țeava de gaz care traversează zona a fost pusă la încercare de mai multe ori și chiar ruptă, tot la impactul cu mașinile.

Pentru că zona este un “punct negru” în privința accidentelor rutiere, pentru a nu se produce victime colaterale în rândul pietonilor, poliția Dej a cerut administrației locale în repetate rânduri ca elementele de siguranță să fie puse la locul lor, dar o lungă perioadă de timp solicitările polițiștilor și ale oamenilor din zonă au rămas fără răspuns.

În cele din urmă, zilele trecute, muncitorii firmei care se ocupă de reabilitarea șoselei au început montarea parapetelor de protecție. Pentru siguranța rutieră, sensurile de circulație vor fi separate prin parapete de tip “New Jersey”, adică parapete din beton, precum cele de pe DN1 – Cluj-Napoca – Oradea.


Un bărbat de 39 de ani din județul Cluj a ajuns în arest, fiind cercetat pentru punerea în circulație de monede sau de alte valori falsificate și înșelăciune. Conform polițiștilor, acesta ar fi pus în circulație două bancnote de 500 de euro, contrafăcute, inducând în eroare un bărbat, de 46 de ani, cu privire la autenticitatea acestora.

În schimbul valorilor falsificate, bărbatul de 39 de ani ar fi primit 4200 de lei.

Astfel, polițiștii au demarat cercetări si l-au depistat în trafic la volanul unui autoturism având asupra sa două bancnote false de 200 de euro.

Totodată, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La aceeași dată, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj au dispus măsură reținerii, pentru 24 de ore, față de bărbatul de 39 de ani, iar mai apoi a primit mandat de aarestare pe 30 zile.


Poșta Română a anunțat că valabilitatea cardurilor de energie, prin intermediul cărora se pot plăti facturile pentru încălzire, va expira pe 31 martie.

Voucherele de energie pot achita facturile la energie electrică și termică în regim centralizat, gaze, butelie, lemn de foc, rumeguş, cărbune și orice alte materiale de încălzire care pot fi folosite pentru locuințe.

Beneficiarii acestui ajutor sunt persoanele cu o situatie nu prea buna financiar si cu venit sub 2000 lei. De acest sprijin din partea Guvernului beneficiaza peste 4 milioane de români care au primit un ajutor de 1400 de lei, în două tranșe.