Transportatorii au protestat și ieri, pentru a doua zi consecutiv. Modul de protest a fost similar cu cel de miercuri: au circulat în coloană și cu viteză redusă, de maximum 5 km/h, afișând pe camioane diferite mesaje către clasa politică.

Dacă în prima zi, șoferii de camion au întors la intrarea în Florești, ieri s-au apropiat mult mai mult de Cluj-Napoca, întorcând doar la podul N din cartierul Mănăștur.

În plus, ora protestului nu a fost aleasă întâmplător. Au început să circule în coloană la ora 16, ora la care zeci de mii de floreșteni care lucrează în Cluj-Napoca încep să se întoarcă spre case, astfel că traficul a fost aproape paralizat.

Și la Dej șoferii s-au organizat și și-au dat din nou întâlnire în benzinăria OMV, de unde au pornit spre Combinat. Au ajuns și în zona Judecătoriei, îngreunând traficul, oricum aglomerat pe acele străzi. Ieri la protestul de la Dej au participat 11 camioane, dar șoferii dejeni spun că azi vor fi mai mulți.


Firma care realizează produsele de patiserie „Cămara Noastră – Poftă de România” pentru Lidl a fost închisă temporar de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) după ce, la un control, au fost găsite rozătoare moarte, pânze de păianjen şi produse expirate. Inspectorii au vrut să verifice modul în care marile supermarketuri își produc produsele proprii, pe care le recomandă a fi 100% românești.

În urma neregulilor găsite, au fost date două amenzi în valoare de 15.000 de lei. De asemenea, a fost oprită temporar prestarea de servicii în secţia de producţie patiserie şi s-a propus închiderea temporară a unităţii pentru o perioadă de până la şase luni.


O pisică ce a supraviețuit după ce a fost lovită de o mașină a fost găsită agonizând într-o grădină de pe marginea drumului național, în Coplean. Animalul rănit grav zăcea în grădina respectivă de zile întregi, dar nimeni nu s-a îndurat să anunțe un medic veterinar. În cele din urmă, o tânără cu suflet mare a văzut-o, a luat-o și a dus-o la Asociația “Dumbrava lui Patrocle”, iar voluntarii au mers de urgență cu ea la veterinar.

Din nefericire, starea pisicii nu e deloc una bună, picioarele din spate și coada fiindu-i necrozate, având în vedere că rănile grave nu i-au fost îngrijite. Atât coada cât și picioarele îi vor fi amputate parțial, dar există speranța că pisică va supraviețui.

Pisica, ce nu a primit încă un nume, urmează să fie operată la Cluj-Napoca, dar pentru acest lucru e nevoie de bani. Asociația “Dumbrava lui Patrocle” face apel la iubitorii de animale să ajute cu donații, indiferent de sumă, pentru a putea plăti spitalizarea și operația. Toate opțiunile de donații pot fi găsite pe pagina de facebook Asociatia Dumbrava lui Patrocle.


Doi clujeni au simțit ieri cât de important e să îți duci mașina la service atunci când se strică și să nu încerci să o repari acasă. Doi bărbați au ajuns la spital în urma unei explozii care a avut loc într-un garaj din Turda. Conform ISU Cluj, deflagrația s-a produs la rezervorul de gaz al unui autoturism folosit ca taximetru.

La fața locului au fost trimiși pompierii Detașamentului Turda, care au găsit doi bărbați cu arsuri la nivelul feței și a membrelor inferioare. De asemenea, garajul în care a avut loc explozia a fost afectat. Cei doi bărbați au fost transportați la spital.

Polițiștii au deschis o anchetă în acest caz, iar conform primelor date, proprietarul autoturismului încerca să înlocuiască o țeavă de alimentare a rezervorului în momentul în care s-a produs explozia.