Pompierii de la ISU Cluj au ocupat locul I la etapa zonală a concursurilor destinate serviciilor profesioniste pentru situații de urgență desfășurată la Bistrița.

Cei mai buni pompieri militari din Inspectoratele pentru Situații de Urgență din județele Sălaj, Maramureș, Cluj, Satu-Mare și Bistrița-Năsăud s-au întrecut pe parcursul a patru probe: scara de fereastră, pista cu obstacole pe 100 m, ștafeta 4×100 m și realizarea dispozitivului de intervenție la motopompă.
 ISU Cluj a ocupat poziția I la general, precum și la probele ,,Ștafeta 4×100 metri”, respectiv ,,Realizarea dispozitivului de intervenție la motopompă”.

De menționat este faptul că cei mai buni 12 timpi înregistrați de echipele din fiecare județ din România, care se vor întrece în această perioada în etapele zonale, vor lua startul la etapa națională.

⚡⚡⚡

Ieri, în cadrul cercetărilor efectuate într-un dosar penal, polițiștii din Sângeorz-Băi au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a unui tânăr bănuit de comiterea infracțiunii de conducere fără permis.

Mai exact, tânărul, în vârstă de 23 de ani, din Recea-Cristur, a fost depistat de polițiști, în repetate rânduri, în timp ce conducea un autoturism, deși nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În prezent, acesta se află în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Cercetările în acest caz sunt continuate de către Poliția orașului Sângeorz-Băi.

⚡⚡⚡

Mare atenție cum folosiți spray-urile pentru insecte.

Două persoane din județul Dolj, soț și soție, au murit intoxicați cu un spray anti muște. Aceștia au fost duși de urgență la spital, însă medicii nu au mai putut face nimic, arată Agerpres.

Cei doi soți, de 63 și 57 de ani au dat seara în dormitor cu un spray de insecte. Nu au aerisit, ci s-au pus la somn, dar dimineața când s-au trezit, s-au trezit extrem de rău. Fiica lor a sunat la 112, iar o ambulanță i-a dus la spital, însă după scurt timp au decedat.

Specialiștii spun că după pulverizarea spray-ului pentru insecte, camera trebuie bine aerisită înainte de a rămâne în ea. De asemenea, alimentele trebuie acoperite iar filtrele acvariilor oprite, pentru că insecticidele folosite în aceste sprayuri sunt extrem de toxice. Și doza folosită trebuie să fie moderată, nu în exces.