Sindicaliștii din Poliție anunță proteste în această săptămână.

Vor ieși din nou în stradă pentru a cere mai mulți bani. Și amenință că vor boicota toate alegerile de anul viitor dacă șut refuzați. Asta după ce discuțiile de vineri cu ministrul de Interne nu au dus la concluziile dorite de sindicaliști. Polițiștii cer printre altele actualizarea salariilor cu rata inflației, o creștere de aproape 14% și majorarea sporurilor. Sindicaliștii anunță că vor picheta sediile Guvernului, Ministerului de Interne, Ministerului Finanțelor şi Ministerului Muncii.

⚡⚡⚡

Liderii PSD și PNL au decis în ședința coaliției cum împart bugetul pentru anul viitor.

Sănătatea va primi mai puțini bani, în timp ce Educația va avea cel mai mare buget din istorie. Cel mai mult pierde Ministerul Sănătății, minister care va primi cu aproape 6 miliarde de lei mai puţin anul viitor, în timp ce Agricultura va ieşi şi ea pe minus cu mai bine de 1 miliard. În schimb, Educaţia a obţinut 55 miliarde lei, adică 4,1% din PIB, cu peste 20 de miliarde lei mai mult în 2024.

Conform unui proiect de lege care a apărut în ultimele zile în spațiul public, sunt prevăzute creșteri salariale pentru cadrele didactice în două etape, 13% în ianuarie și încă 7% la jumătatea anului.

⚡⚡⚡

Prețurile la benzinării sunt la cel mai mic nivel din ultimele luni, iar distribuitorii de carburanți anunță că aceasta tendință se va menține, în contextul în care cotația barilului de petrol a ajuns la 75 de dolari, cel mai mic nivel din ultimele 6 luni.

În Dej sunt benzinării în care prețul motorinei standard a coborât sub pragul de 7 lei pe litru. Benzina se vinde cu un preț între 6 lei și 40 de bani și 7 lei și 24 de bani. Astfel, pentru un plin cu 50 de litri de motorină, plătim mai puțin cu 21 de lei în comparație cu luna trecută, iar pentru un plin cu 50 de litri de benzină plătim mai puțin cu 11 lei și 50 de bani.