Ieri noapte, în jurul orei 02:30, polițiștii din Dej – Biroul Rutier, au efectuat semnal de oprire, pe o stradă din oraș, unui bărbat care se afla la volanul unui autoturism, însă acesta și-a continuat drumul înspre localitatea Pintic, unde a fost interceptat de echipajul rutier.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că este vorba despre un tânăr, de 28 de ani, din comuna Vad, care nu figura ca fiind posesorul unui permis de conducere. Totodată, la testarea cu aparatul etilotest i-a fost înregistrată alcoolemia de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate pt conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcooolului sau a altor substanțe.


E din nou Alertă Alimentară la LIDL. Reprezentanții lanțului de supermarketuri au anunțat retragerea de la comercializare a produsului „Solevita Smoothie Red Genius, la 250mL” gama cu rodie și aronia, produs de Molkerei Gropper. Clienții care l-au cumparat sunt sfătuiți să nu îl consume și să îl returneze în magazin. Cei de la ANSVSA spun că produsul conține suc de aronia contaminat cu patulina. Aceasta este o substanță produsă de mucegaiuri care dăunează sănătății si care poate provoca greață, vărsături și indigestie.

Cei care l-au cumparat, îl pot returna în magazin chiar dacă nu mai au bonul fiscal și vor primi banii înapoi.


Românii care donează sânge vor plăti impozite mai mici pe clădiri și terenuri. Este modul în care autoritățile vor să îi convingă pe oameni să treacă prin centrele de transfuzii, cel puțin de 3 ori pe an, pentru că aceasta va fi condiția. Reducerea poate fi una substanțială, având în vedere că POATE FI CUMULATĂ cu bonificația de 10% primită pentru plata integrala a impozitului până în 31 martie. Proiectul legislativ a trecut deja de Camera deputaților și legea urmează să fie promulgată.

Mai exact, cei care fac dovada că au donat sânge de 3 ori într-un an, pot primi reducerea respectivă, dar NU E OBLIGATORIU! Fiecare consiliu local are libertatea de a alege dacă oferă o reducere sau nu pentru a încuraja donarea.


De astăzi se modifică rovigneta. Apar noi perioade de valabilitate și noi prețuri, iar Compania de Drumuri anunță că timp de câteva ore, taxa de drum nu va putea fi plătită prin SMS, pentru actualizarea sistemului.

Cea mai mare schimbare pe care o vor putea constata șoferii este introducerea rovinietei pentru o zi. Pentru 24 de ore un șofer de autoturism va plăti echivalentul a 2,5 euro, față de cei 3 euro pe care îi plătea până acum pentru o rovinietă de o săptămână. În schimbul rovinietei de o săptămână va fi introdusă cea de 10 zile care va costa echivalentul a 3,3 euro.

O altă schimbare este renunțarea la rovinieta de 3 luni (90 de zile) și introducerea rovinietei de 2 luni (60 de zile) pentru echivalentul a 8,4 euro. Rovinieta pentru un an va rămâne în continuare 28 de euro pentru autoturisme, 96 de euro pentru vehicule de marfă sub 3,5 tone și 320 de euro pentru vehicule de transport cu 9-23 locuri.