Peste 100 de șoferi de camion din județul Cluj au participat ieri la protestul transportatorilor, organizat în toată țara prin intermediul rețelelor de socializare. În județul Cluj, vizat a fost traseul Gilău-Cluj-Napoca, dar mai apoi, solidari cu colegii de la Cluj, și câțiva șoferi de camion din Dej au ieșit pe traseu. Principalele nemulțumiri sunt legate de prețul mult prea mare pentru asigurările RCA și de prețul combustibilului.

În jurul orei 10, o parte dintre șoferii de camion au pornit dinspre Gilău spre Cluj-Napoca, dar la protest au participat și șoferi de camion care treceau prin zonă și care au ales să coboare de pe autostradă pentru a intra în coloana de camioane. Traficul a fost cu adevărat dat peste cap, pentru că s-a mers în coloană, cu 2-3 km/h pe DN1, între Gilău, Florești și Cluj-Napoca, șosea oricum aglomerată zilnic de cele 60.000 mașini care circulă pe acolo.

Revendicările transportatorilor sunt multe, în special legate de cheltuielile pe care le au. Cer plafonarea asigurărilor RCA pentru camioane la 5.000 lei, pentru că astăzi plătesc pe asigurare chiar și 3.000 euro/an. De asemenea, cer un tratament fiscal nediscriminatoriu prinvind alocație de cazare, tichete pentru camioanele electrice dar și rezolvarea unor nereguli privind cântărirea camioanelor înainte de ieșirea din țară. Și, nu în ultimul rând, rezolvarea problemei privind timpii mari de așteptare din vămi.

În jurul orei 14, solidari cu șoferii din Cluj, șapte șoferi din Dej au pornit cu camioanele în coloană de la benzinăria OMV până în zona combinatului, unde au întors și au revenit în locul de plecare.


Nuntă la Palat, cea mai longevivă expoziție de nunți din județ, revine în acest weekend la Muzeul de Artă din Cluj.

În 2024, nunțile devin mai dinamice pentru că tot mai multe perechi vor să evite petrecerile convenționale.

Între 12 și 14 ianuarie 2024, Nuntă la Palat îi așteaptă pe viitori miri să aleagă din oferta a peste 80 de furnizori din domeniul organizării de evenimente. Cele mai căutate locații de nuntă sunt cele din natură, în care mirii le pot oferi invitaților experiențe inedite”, arată organizatorii dispoziției. Ca să iasă din tipare și să adauge dinamism evenimentului, meniul de la petrecere poate include preparate de tip fast-food servite din food trucks sau bufete cu aperitive savuroase și van-uri cu prosecco ori băuturi condimentate.

O noutate în acest an o reprezintă posibilitatea de-a vedea unele locații de nuntă cu ajutorul ochelarilor VR, chiar în cadrul expoziție


Un pod de pe drumul județean 172F, din localitatea Mica, va fi demolat de Consiliul Județean pentru a fi construit unul nou. Până la reconstrucția acestuia, firma care va câștiga licitația va fi obligată să facă un pod provizoriu, astfel încât traficul rutier ușor să se poată desfășura în continuare către Beclean.

Consiliul Județean Cluj a anunțat că a deschis ofertele depuse de firmele interesate să proiecteze și să execute podul provizoriu peste pârâul Bandău în localitatea Mica. Licitația a avut loc în contextul în care, la propunerea experților s-a decis  demolarea vechiului pod situat pe acest drum județean și construirea unuia nou, pe același amplasament.

Astfel, la finalul perioadei stabilite în acest scop, două firme sau asocieri de firme au depus oferte pentru realizarea acestei investiții, iar comisia de evaluare a început deja verificarea documentației din punct de vedere tehnic și financiar.

Valoarea estimată a contractului este de 2.341.000 de lei, finanțarea fiind asigurată din bugetul consiliului județean. Durata maximă de execuție a lucrărilor este de 6 luni.