A fost furtună puternică în întreg județul Cluj. Rafalele puternice de vânt au făcut probleme în mai multe localități, printre care și Dej.

Pe străzile Regina Maria și 1 Mai, vântul puternic a rupt mai mulți arbori care au căzut pe șosea. Pompierii au fost trimiși în zonă pentru a degaja partea carosabilă.

Pe strada Dealul Rozelor, un stâlp de electricitate s-a rupt după ce vântul puternic a înclinat crengile copacilor pe fire. Mai multe străzi din oraș au rămas fără energie electrică, iar oamenii spun că la dispeceratul Electrica nu răspundea nimeni deși au așteptat la telefon de zeci de minute.

În total, în Dej, 6 arbori au fost degajați de pompieri, un stâlp și țigle căzute de pe acoperiș. Solicitările au venit de pe străzile 1 Mai, Regina Maria, Bistriței și Ciprian Porumbescu.

Vremea rea a făcut probleme și în comuna Cășeiu, unde mai mulți copaci au fost rupți. De asemenea, în Buza, acoperișul unei case a fost luat pe sus de vânt.

⚡️⚡️⚡️

Un urs a băgat spaima în locuitorii comunei Recea Cristur.

Mai multe nopți la rând, animalul sălbatic a coborât până în satele comunei și a căutat hrană prin gospodăriile localnicilor.

Reprezentanții primăriei i-au avertizat pe oameni că în ultimele 3 nopți ursul a fost văzut pe străzile localității Ciubancuta, producând pagube în gospodării.

Autoritățile recomandă ca oamenii să fie precauți și să anunțe la 112 atunci când il observă.

⚡️⚡️⚡️

Piața din România este raiul samsarilor de mașini.

Cei care vor să își cumpere o mașină nu prea aveau alternative de a verifica autenticitatea acestora sau istoricul, dar de acum, RAR cluj oferă o astfel de posibilitate. Cu echipamente de ultimă generație, cei care vor să își cumpere o mașină pot afla dacă datele înscrise în acte corespund cu cele ale mașinii, dacă autoturismul are kilometrajul modificat, dacă a avut daune sau dacă mașina este dată în consemn undeva.

Până acum , facilitatea era disponibilă doar în București, dar acum și cei din nord-vestul țării pot beneficia de acest serviciu la RAR CLUJ.

Programări se fac pe RAROM.ro.

⚡️⚡️⚡️

82,60% dintre candidații clujeni care au participat la examenului de definitivare în învățământ au promovat.

Inspectoratul Școlar Județean Cluj a publicat rezultatele, înainte de contestații. La examentul desfășurat în 19 iulie, în județul Cluj, au participat 346 de candidați.
Aceștia au îndeplinit cumulativ următoarele condiții: efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puțin un an, calificativul pentru anul școlar în curs „Bine” sau „Foarte bine” și media aritmetică a notelor obținute la inspecția la clasă și la evaluarea portofoliului profesional, minimum 8.

În această sesiune a examenului de definitivare în învățământ, din totalul candidaților admiși pentru a susține proba scrisă, respectiv 352, 8 candidați au fost absenți, iar 5 candidați prezenți au decis să se retragă din motive personale.

În județul Cluj nu s-au înregistrat situații de fraudă sau tentativă de fraudă la acest examen. 7 candidați au obținuta nota 10 la proba scrisă a examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2023, iar 4 candiați au obținut media 10, respectiv 1,43 %

⚡️⚡️⚡️

Calvarul zborurilor low-cost pare că nu se mai termină. Curse întârziate sau anulate în perioada concediilor.

Trei curse au fost anulate ieri de pe aeroportul din Cluj, iar la cea spre Napoli, oamenii au răbufnit. Ar fi trebuit să decoleze la ora 15, dar au așteptat ore întregi în aeroport fără să li se zică ceva. În cele din urmă , a ajuns o nouă aeronavă, dar mai mică, astfel că 50 de psasageri au rămas pe dinafară. După îmbarcarea celor aleși să zboare și o altă oră de așteptare în avion, pasagerii au fost anunțați că zborul se va anula, astfel că au fost debarcați.

În tot acest timp, la Napoli, alți români așteptau cursa de la Cluj, pentru că același avion urma să efectueze zborul Napoli-Cluj.

ANPC nu poate sancționa operatorul cu punct de lucru doar în străinătate, astfel că oamenii pot doar să ceară despăgubiri direct de la compania aeriană.