În perioada 13 – 18 mai la Dej vor avea loc mai multe evenimentele dedicate Zilelor Culturale ale Muzeului. Aceste evenimente prefigurează aniversarea centenarului Muzeului Municipal Dej, cei 100 de ani de existență împlinindu-se anul viitor. Ziua de 18 mai va culmina cu ediția anuală a Nopții Muzeelor.

Astfel, în această perioadă vor avea loc mai multe evenimente, printre care vernisaje, demonstrații de robotică, lansări de cărți sau reconstituiri istorice.

Intrarea va fi gratuită.

Înființat în anul 1925, din inițiativa primarului doctor Pop Cornel, muzeul din Dej s-a numărat printre cele 20 de muzee existente în Transilvania în perioada 1919- 1929.


Dezinsecția spațiilor verzi din parcuri și locuri de joacă, demarată de Primăria Municipiului Dej continuă.

Începând din această seară de la ora 21:00, intervențiile se vor desfășura în Parcul Mare, spațiile verzi din zona centrală și zona de agrement ,, Baltă”. Acțiunea va continua și mâine, tot la ora 21:00, în Parcul Pădurea Bungăr. Intervențiile se vor derula și săptămâna viitoare în funcție de condițiile meteorologice, vizând și locurile de joacă.

Administrația locală roagă cetățenii să evite deplasările în zonele menționate, la orele de intervenție.


Actorul Florin Piersic a fost operat ieri la Spitalul de Ortopedie „Foişor” din Bucuresti, fiindu-i extrasă proteza de genunchi şi implantându-i-se una temporară, iar în prezent se află în ATI într-o stare stabilă, dar grava, a informat unitatea sanitară. Noua proteza montată în urma intervenției chirurgicale este purtătoare de antibiotic, astfel infecția îi poate fi tratată mai ușor, transmite spitalul.

Actorul Florin Piersic a fost transferat ieri la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie Bucureşti, la momentul internării pacientul prezentându-se cu o „stare generală gravă”, arătau reprezentanţii unităţii medicale într-un comunicat remis presei.

La momentul internării, pacientul, în vârstă de 88 ani, se prezintă cu o stare generală gravă în urma unui sepsis cu punct de plecare de la nivelul unei proteze totale de genunchi. Pacientul prezintă multiple patologii asociate, dintre care cea mai gravă este cea cardiacă”, se arăta într-un comunicat al unităţii medicale.