15.000 lei va plăti amendă un bărbat din Gherla care și-a aruncat câinele în stradă, în fața porții, pe motiv că nu îl mai vrea. Animalul loial a încercat ore întregi să deschidă poarta sau chiar să sară peste ea, lucru care a atras atenția trecătorilor. După ce o postare online s-a viralizat, s-au sesizat și cei de la Poliția Animalelor, care au constat doar că patrupedul nu este în pericol. Poliția locală în schimb l-a amendat pe proprietar cu 500 lei, iar a doua zi, când opinia publică a făcut presiuni, și Poliția Animalelor a aplicat o amendă de 15.000 lei.

Faptele pentru care bărbatul va plăti sunt abandon, lipsa sterilizării câinelui și lipsa microcipului. Câinele, un pui în vârstă de 4 luni a fost adoptat de un bărbat din Cetan, care deși mai are 4 câini, a găsit loc în gospodărie și pentru Nero, așa cum l-a botezat.

Sterilizarea este singura soluție de a combate abandonul și de a preveni puii nedoriți. În plus, sterilizarea tuturor câinilor cu stăpân este obligatorie prin lege, în caz contrar amenda poate ajunge până la 10.000 lei.


Abonamentele de transport ale elevilor vor fi decontate în februarie. Acesta este termenul legal până la care consiliile județene trebuie să-și dea avizul, a spus ministrul educației, Ligia Deca, la TVR Info.

Declarațiile ei vin după ce mai multe asociații ale elevilor i-au cerut să demisioneze pe motiv că a încălcat dreptul elevilor de a avea transport gratuit la școală.

Operatorii de transport au anunțat că elevii navetiști din 19 județe vor plăti transportul din banii lor , pentru că „o nouă hotărâre de guvern nu le permite să recupereze banii pe lunile trecute”.


Mai e până scăpăm de aglomerația de pe Valea Oltului atunci când mergem spre SUD. 2030 este un termen optimist pentru finalizarea Autostrăzii Sibiu – Pitești. Acesta este pronosticul celor de la Asociația Pro Infrastructură.

Pe cel mai greu lot din șoseaua de mare viteză, lotul 2 Boita – Cornetu, de 31 de kilometri, sunt întârzieri încă din faza de proiectare. Antreprenorul turc nu a depus proiectul tehnic, iar statul nu a rezolvat toate problemele birocratice. Lotul 2 presupune construirea a 49 de poduri și viaducte, 7 tuneluri cu o lungime totală de aproape 5 kilometri, păduri întregi de tăiat și un acces extrem de complicat în zona șantierului.


Vremea schimbă foaia. Administrația Națională de Meteorologie a emis o estimare a evoluției valorilor termice și a precipitațiilor pentru intervalul 8 – 21 ianuarie.

În județul Cluj, temperaturile scad și devin normale pentru această perioadă, iar nopțile vor fi geroase.

Potrivit meteorologilor, în prima săptămână, valorile termice vor avea unele variații, cu medii ale maximelor de -3 … 0 grade.

Temperaturile nocturne vor caracteriza o vreme rece, chiar geroasă, îndeosebi în nopțile de 9 și 12 ianuarie, cu medii ale minimelor de -13…-5 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalele 8-9 ianuarie, respectiv 17-20 ianuarie.