Medicul radiolog din Gherla, dispărut în apele Someșului Mic încă de sâmbătă, a fost găsit ieri. Pompierii i-au găsit trupul plutind pe râu la aproximativ 5 kilometri de locul în care a fost văzut ultima dată la pescuit. Cadavrul a fost transportat la IML Cluj, iar polițiștii trebuie să afle acum circumstanțele în care bărbatul a ajuns în apă. Cel mai probabil, cred anchetatorii, a alunecat pe noroiul de pe mal.
Timp de 3 zile, pompierii din Dej și din Gherla l-au căutat pe bărbatul de 65 de ani în albia Râului Someșul Mic. La căutări au fost aduși și scafandri, dar din cauza curenților puternici și a apei murdare intervenția lor a fost extrem de dificilă.
Ancheta dificilă la Cluj-Napoca, după ce fosta soție a președintelui Consiliului Județean Cluj a fost găsită fără suflare în casă. Polițiștii iau acum în calcul mai multe variante, dar cauza decesului va putea fi stabilită abia în urma necropsiei, deoarece la prima evaluare a cadavrului nu au fost găsite urme de violență sau alte indicii. Camelia Tișe avea 47 de ani.
Alarma s-a dat ieri dimineață puțin după ora 8, când menajera care urma să îi facă curățenie în apartament a găsit-o fără suflare. A sunat la 112, iar la clădirea unde avea apartamentul la etajul 12, dar la parterul căreia avea și biroul notarial, s-au deplasat polițiștii și medicii de pe ambulanță. Cei din urmă nu au mai putut face nimic pentru că era deja decedată de câteva ore, cel mai probabil din cursul nopții.
Criminaliștii au rămas în apartament câteva ore bune și au căutat indicii care să îi ajute să reconstituie ultimele ore din viața femeii, mai ales că nu era cunoscută cu probleme de sănătate grave.
Camelia Tișe locuia la etajul 12 al unei clădiri de birouri și apartamente, după ce în 2018 a divorțat de președintele Consiliului Județean Cluj. Au împreună un băiat de 13 ani, care în urma divorțului i-a fost încredințat de instanță tatălui.
53 de cadre didactice titulare din județul Cluj, care au depășit sau vor depăși vârsta standard de pensionare, si anume 65 de ani, au primit prelungire și vor continua să predea și în anul școlar 2024-2025, potrivit Inspectoratului Școlar Cluj.
Potrivit noii Legi a Educației, profesorii din sistemul preuniversitar au acum posibilitatea să se pensioneze la vârsta 70 de ani. Aceștia rămân titulari pe posturi până la retragerea din activitate .
Astfel, majoritatea cadrelor didactice care au decis să rămână la catedră sunt în Cluj-Napoca, dar sunt și dascăli din celelalte localități. Din Dej, a ales să predea și după pensionare profesorul de matematică Jecan Eugen de la Andrei Mureșanu.
4.000 lei amendă trebuie să plătească un bărbat din județul Cluj, după ce a abandonat 3 pui de căței împreună cu mama lor. Pe baza numărului de înmatriculare văzut de martori, polițiștii au reușit să afle cine e proprietarul autoturismului din care au fost lăsați câinii la marginea unei localități. S-a stabilit că e vorba despre un bărbat de 57 de ani din Cluj-Napoca. A fost audiat iar mai apoi amendat cu 4.000 lei, însă amenda pentru abandon poate ajunge până la 12.000 lei. Imediat după abandon, unul dintre căței a fost ucis de câinii de la o stână, astfel că polițiștii fac cercetări pentru a stabili dacă cel care i-a abandonat poate fi anchetat și pentru rănirea cu intenție a animalelor, faptă pedepsită cu până la 5 ani de închisoare.
Singura cale de a preveni puii nedoriți este sterilizarea câinilor cu stăpân. La Dej se face o astfel de campanie gratuită la finalul lunii martie. Oricine își poate programa câinele la sterilizat, gratuit, la numărul de telefon 0787 273 338.