Părinții a doi minori din Cluj care, jucându-se cu petarde, au aprins depozitul Auchan din Iulius Mall au de plătit daune uriașe, iar ei vor urma cursuri de reeducare, au decis judecătorii. Cei doi minori, de 16 şi 17 ani vor urma timp de 6 luni un curs la care li se va explica de ce nu e bine să distrugă bunurile altora.

De asemenea, nu au voie să vorbească între ei în aceeaşi perioadă, lucru pe care nu l-au putut face nici până acum, pentru că din decembrie au fost în arest la domiciliu. Părinții vor trebui să plătească daunele cauzate de incendiu, aproape 100.000 euro de fiecare familie.

Anchetatorii au stabilit că pe 9 decembrie, după lăsarea întunericului, cei doi adolescenţi au mers într-un supermarket dintr-un mall din oraș de unde au luat fără să plătească mai multe petarde. Au urcat apoi pe parcarea supraterană a mall-ului și le-au aruncat în curtea depozitului. Imediat a luat foc marfa, iar focul s-a extins și la fațada mall-ului.


Aseară în jurul orei 21:50, polițiștii rutieri din cadrul poliției municipiului Dej au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia se afla un tânăr de 24 de ani din municipiul Dej, care circula pe strada Constantin Dobrogeanu Gherea. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul înregistrat fiind de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În baza rezultatului alcoolscopic, conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice la spital, necesare stabilirii alcoolemiei.

În ambele cazuri se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.


Ministerul Mediului a anunțat ieri că a aprobat o nouă listă cu dosare depuse în programul Casa Verde Fotovoltaice, care cuprinde 49.331 de beneficiari. Lista lor a fost publicată pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu, în secțiunea dedicată programului.

Anunțul de luni vine după ce alte aproape 20.000 de dosare au fost aprobate în lunile ianuarie și februarie.

Toți românii care se regăsesc pe listele cu cereri aprobate pot începe să-și monteze panourile fotovoltaice, iar apoi să solicite rambursarea sumei de 20.000 de lei, cât oferă Statul Român în acest program. În momentul de față, singurele cereri de finanțare care au rămas neaprobate în programul Casa Verde sunt cele ale românilor care încă nu și-au ales firma care să le monteze panourile fotovoltaice, din lista instalatorilor autorizați. Această opțiune trebuie exprimată în platforma dedicată programului.