Sunt ample căutări la Gherla, după ce un cunoscut medic radiolog din oraș ar fi dispărut sâmbătă în apele Someșului Mic. Acesta a fost căutat atât sâmbătă cât și ieri până târziu de către pompieri, iar căutările au fost reluate în această dimineață. Misiunea este dificilă din cauza curenților și a apei tulbure din această perioadă.

Dispariția bărbatului a fost anunțată la 112 de soție, care s-a îngrijorat că bărbatul nu se mai întorcea de la pescuit. Autoritățile au găsit pe malul apei doar suportul pentru undiță, dar în pământul moale au găsit două urme de pantofi care indicau faptul că cineva ar fi putut aluneca în apă. În acel loc, apa este extrem de mare și învolburată, astfel că nu se poate interveni nici măcar cu barca. În lipsa unui punct exact care să fie cercetat, nici scafandri nu au putut face scufundări, căută-rile fiind efectuate de pe mal.


Pompierii din cadrul Detașamentului Dej au intervenit azi noapte pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o anexă gospodărească în localitatea Mănășturel, comuna Cuzdrioara. Flăcările s-au manifestat generalizat la anexa, pe o suprafață de aproximativ 40 de mp.

Totodată, în timpul operațiunilor de stingere, pompierii au scos două butelii pline cu gaz, pentru a evita o explozie. Incendiul a fost stins în limitele găsite, iar o femeie care prezenta atac de panică a fost evaluată de echipajul medical, fără a fi transportată la spital.


Și tot la Mănășturel, bucătăria de vara a unei familii s-a făcut scrum sâmbătă, după un incendiu izbucnit în urma unei deflagrații. Butelia folosită la aparatul de gătit din acea încăpere a explodat, iar mai apoi totul a fost cuprins de flăcări. Din fericire, în acel moment nu se afla nimeni în încăpere, astfel că nu a fost nimeni rănit.

La fața locului au fost trimiși pompierii Detașamentului de Pompieri din Dej, dar și o ambulanță. Flăcările au afectat doar bucătăria, fiind stinse în timp scurt de către pompieri.


Elevii de clasa a VIII-a au susținut astăzi proba scrisă la limba şi literatura română din cadrul simulării Evaluării naţionale, mâine vor avea proba la matematică, miercuri la limba maternă, așa cum prevede calendarul aprobat de Ministerul Educaţiei.

Conform regulamentului, Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

La prima probă susținută, elevilor le vor fi distribuite, pe bază de semnătură de primire, codurile individuale care înlocuiesc numele și prenumele. Pe baza acestor coduri vor afla ulterior rezultatele obținute. Rezultatele la simulare vor fi afișate pe 23 februarie 2024 si vor fi trecute in catalog doar in baza unei cereri.