Incident șocant la o școală din județul Cluj. Un elev a ajuns la spital după ce a băut energizant dar a consumat și nicotină la plic.

Totul s-a întâmplat la școala gimnazială din Apahida. O elevă de clasa a opta ar fi dus la școală mai multe pliculețe cu nicotină chimită, folosite de obicei pentru a te lăsa de fumat. A dat aceste benzi unui coleg, care și le-a pus pe gingie, exact ca în instrucțiunile de pe ambalaj. Numai că la scurt timp a început să se simtă rău. Profesoara elevului a decis că cel mai bine e să sune la ambulanță, astfel că la școală s-au deplasat medicii care l-au transportat la spital.

Nu se știa cu exactitate substanța pe care o conțineau benzile respective, astfel că profesorii se gândeau inclusiv la droguri. Medicii i-au prelevat elevului probe de sânge, dar l-a întrebat și ce a consumat în ziua respectivă. Pe lângă benzile a căror compoziție nu o știe nici el, a spus că a băut și un energizant, lucru pe care îl face frecvent.

În cele din urmă, la analize s-a stabilit că era vorba despre benzi cu nicotină, cantitate mare pentru o persoană de vârsta lui. Medicii nu au găsit urme de substanțe interzise în analizele băiatului, astfel că polițiștii nu au deschis nici ancheta penală. Urmează să se stabilească la nivelul școlii modul în care cei doi elevi vor fi sancționați.

În urmă cu o săptămână, un elev de 13 ani din Bistrița-Năsăud a murit pe terenul de sport după ce a băut două energizante. Autoritățile discută despre interzicerea acestora către minori, dar legea nu a intrat încă în vigoare.


Romanilor le place sa zboare, iar aeroporturile ne-au ramas mici. 24 de milioane de pasageri si-au luat zborul anul trecut de pe toate aeroporturile din Romania, o cifra mai mare cu 6% decat in 2019, ultimul an dinainte de pandemie. Cei mai multi au plecat de pe Otopeni (14 milioane), iar apoi de pe Cluj, 3,2 milioane de pasageri. Mai mult decat previzionau autoritatile in 2007, cand au construit un nou terminal, pe care acum au fost nevoite sa il mareasca.

Terminalul “plecari” a fost extins cu peste 7000 mp, iar pe langa cele 3 porti de imbarcare noi, care se adauga celor 9 existente, vor fi suplimentate punctele de control. De asemenea, spatiile unde pasagerii asteapta vor fi mult mai largi si confortabile. Era nevoie de aceasta extindere, pentru ca numarul pasagerilor creste de la un an la altul, iar timpii de asteptare si aglomeratia, la fel, spun reprezentantii aeroportului clujean. In ultimii ani, pe aeroportul din Cluj au fost refuzate noi rute din lipsa de spatiu, motiv pentru care platforma de stationare a avionelor a fost marita cu 9000 mp, lucru care permite un numar mai mare de zboruri la ore apropiate. Conform unui studiu, 88,7% dintre romani spun ca vor calatori cu avionul in acest an.


După ce marele tenor Placido Domingo a fost nevoit ca, din motive medicale, să-și anuleze călătoria în România, organizatorii anunță un concert Placido Domingo la Cluj-Napoca.

Concertul de la BT Arena al tenorului Placido Domingo a fost inițial programat pentru data de 23 februarie. În 26 februarie, marele tenor urma să urce pe scenă la București.

Organizatorii au anunțat că aceste concerte vor fi reprogramate, iar Placido Domingo va încânta publicul de la Cluj-Napoca în 7 noiembrie. Concertul de la București a fost reprogramat pentr data de 4 noiembrie. Cei care dețin bilete pentru datele inițiale trebuie să știe că acestea rămân valabile pentru noile date. În cazul în care noile date nu sunt convenabile, deținătorii de bilete pot solicita rambursarea a sumelor achitate.