Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) lansează o nouă ediţie a programului „Litoralul pentru toţi”, cu preţuri cu până la 70% mai mici faţă de cele din vârful sezonului.

„Continuăm acest program de succes, pe care românii îl aşteaptă în fiecare an. Este perioada în care preţurile pe litoral sunt cu până la 70% mai mici decât în vârf de sezon, iar pentru mulţi turişti reprezintă, poate, singura variantă prin care pot merge în vacanţă la mare câteva zile. Cele mai multe hoteluri vor fi deschise începând cu sfârşitul lunii mai, dar turiştii pot face deja rezervări de sejururi pentru acest program”, a declarat Dragoş Răducan, preşedintele FPTR, citat de Agerpres și digi24.

„Le recomandăm turiştilor care vor să profite de aceste oferte să facă deja rezervări pentru că locurile sunt limitate şi se epuizează repede. Rezervările se pot face direct, la hotel, dar şi prin intermediul agenţiilor de turism. La fel ca la ediţiile anterioare, pachetele turistice pot fi achitate şi cu vouchere de vacanţă”, a mai spus preşedintele FPTR.

Românii pot sta la mare de la 52 de lei de persoană pe noapte până pe 18 iunie, conform listei de prețuri de pe site-ul agenției de turism. Acest tarif include doar cazarea fără mic dejun la un hotel de 3 stele din stațiunea Venus. În staţiunea Mamaia, preţurile pornesc de la 101 lei/noapte/persoană în camera dublă, ofertă valabilă la un hotel de 3 stele, iar în staţiunile din sudul litoralului, tarifele încep de la 57 lei/noapte/persoană în camera dublă la un hotel de 3 stele. Stațiunile de pe coasta de sud încep de la 57 de lei pe noapte. Cameră dublă într-un hotel de 3 stele. Dacă preferați pachetul all inclusive, o cameră dublă într-o unitate de 3 stele la Jupiter Resort începe de la 200 de lei de persoană, pe noapte. 

Conform FPTR, în program s-au înscris până vineri 25 de unităţi de cazare din toate staţiunile de pe litoralul românesc, care pun la dispoziţia turiştilor, cumulat, un număr de aproximativ 4.000 de locuri de cazare pe noapte, iar până la începerea programului aşteaptă să se înscrie aproximativ 50 de hoteluri care vor pune la dispoziţia turiştilor aproximativ 8.000 de locuri de cazare pe noapte.

Programul „Litoralul pentru Toţi” este deja la ediţia cu numărul 42 şi este singurul program social din România susţinut în întregime de mediul de afaceri, respectiv de patronatele hoteliere locale.