În cele patru săptămâni care urmează,  în perioada 13-17 mai, temperaturile vor atinge 20 de grade Celsius după câteva zile de răcoare. Vor fi variații de temperatură între 21-22 de grade și 25-26 de grade, de la o zi la alta.

În centrul și vestul țării va ploua între 14 și 15 mai, iar în majoritatea zonelor va ploua după 20 mai. De asemenea, vor fi furtuni în vest, nord și sud.

În iunie, temperaturile vor fi de 26-27 de grade Celsius și vremea va fi însorită. La munte și în nord, va fi ușor mai răcoros.

Maximele vor ajunge la 28-29 de grade în centrul, vestul și sudul țării, precum și în nord-est până în 9-10 iunie.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat, marți, prognoza de vreme valabilă până în 10 iunie.

Săptămâna 13-19 mai

Mediile valorilor termice se vor situa sub cele specifice pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării, îndeosebi în regiunile estice și sud-estice.

Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele nordice, centrale, estice și local în cele sudice.

Săptămâna 20-26 mai

Temperatura medie a aerului se va situa în jurul celei specifice pentru această perioadă la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații se vor situa peste cele normale pentru această perioadă în vestul și sud-vestul teritoriului, în timp ce în rest vor fi în general apropiate de mediile multianuale.

Săptămâna 27 mai – 3 iunie

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de mediile multianuale în toată țara.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă în majoritatea regiunilor, posibil ușor deficitare local în estul și sudul țării.

Săptămâna 3-10 iunie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste normele climatologice ale perioadei la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval în cea mai mare parte a țării.