Primul SMS trimis a împlinit, la începutul lui decembrie, 30 de ani. Din 1992, oamenii folosesc Serviciul de Mesaje Scurte pentru a comunica eficient şi cuprinzător.

Primul SMS trimis vreodată

În 3 decembrie 1992 a fost trimis primul SMS de către inginerul de software Neil Papworth. El i-a transmis directorului Vodafone, Richard Jarvis urarea sa sărbători printr-un mesaj. L-a primit pe un uriaş model Orbitel 901.

“Merry Christmas” au fost, aşadar, primele două cuvinte transmise cu ajutorul telefonului.

Crăciun Fericit spunem şi noi!

🤍Sărbători cu pace și bucurie!🤍

Din istoria SMS

SMS, așa cum se utilizează cu ajutorul telefoanelor, provine din radiotelegrafie.  În paginile radio memo se folosesc protocoale standardizate de telefon. Ele au fost definite în 1985 ca parte a seriei de standarde pentru Sistemul Global pentru Comunicații Mobile.  Sunt un mijloc de transmitere a mesajelor de până la 160 de caractere către și de la telefoanele mobile GSM.

Chiar dacă majoritatea mesajelor SMS sunt mesaje text mobile de la mobil, suportul pentru acest serviciu a fost extins pentru a include alte tehnologii mobile, cum ar fi rețelele ANSI CDMA și Digital AMPS, dar și rețelele prin satelit și fix.