ANM au emis noi atenționări de instabilitate atmosferică accentuată până sâmbătă la ora 12:00, valabil pentru Cluj și restul județelor din vestul, centrul și nordul țării.

 

COD GALBEN de instabilitate atmosferică valabilă de vineri, ora 10:00, până sâmbătă, ora 12:00.

În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în Crișana, nordul Banatului, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Moldovei și estul Olteniei. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Zone afectate : județele Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Neamţ, Harghita, Mureş, Sibiu, Vâlcea, Olt, Alba, Cluj, Sălaj, Bihor, Arad, Timiş şi, parţial, Braşov şi Argeş.

 

COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică accentuată, cantități însemnate de apă de vineri, 16 iunie, ora 10:00, până sâmbătă, 17 iunie, ora 12:00.

În jumătatea de vest a Olteniei, sudul Banatului, zona Carpaților Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp.

Zone afectate :  judeţele Dolj, Gorj, Hunedoara şi în unele zone ale judeţelor Vâlcea, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiş, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Suceava şi Neamţ.

 

COD ROȘU de averse torențiale și abundente de vineri, 16 iunie, ora 12:00, până sâmbătă, 17 iunie, ora 12:00.

În județele Mehedinți, Caraș-Severin și zona de munte a județelor Gorj și Hunedoara, vor fi averse torențiale și abundente. În intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 50…70 l/mp și izolat vor depăși 80 l/mp.

Zone afectate : judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi şi, parţial, Gorj şi Hunedoara.