Meteorologii ANM au emis prognoza meteo până la finalul lunii noiembrie. Vom avea parte de ploi în mare parte din țară.

Potrivit experților meteorologi, vremea va fi caldă la început, dar va ploua din nou în Vest, Centru și Nord. În sud și sud-est, temperaturile se vor menține vara, atingând maxime de peste 25 de grade Celsius.

Săptămâna 23 – 30.10.2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, cu precădere în regiunile sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordice și local în cele centrale, deficitar în sud-estul teritoriului, în timp ce în rest cantitățile de precipitații se vor situa în limite normale pentru această săptămână.

Săptămâna 30.10.2023 – 06.11.2023

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, mai ales în regiunile sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în majoritatea regiunilor, cu precădere în cele vestice, nordice și centrale.

Săptămâna 06 – 13.11.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toată țara. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în vestul, nordul, centrul și estul teritoriului, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână.

Săptămâna 13 – 20.11.2023

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință de excedent în jumătatea de vest a teritoriului, în timp ce în rest regiumul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

În Transilvania, vom avea câteva zile de vară, iar apoi vin ploile.

În primele trei zile ale intervalului va fi vreme caldă cu maxime în jurul a 22 de grade, apoi până la finalul lunii octombrie sunt estimate valori ușor mai scăzute spre o medie de 18…19 grade. Tendința va fi de scădere, începând cu 1 noiembrie, astfel încât media temperaturilor maxime va scădea spre 13…14 grade.

Temperaturile minime, în ansamblu mai ridicate decât în mod obișnuit, vor avea o medie cuprinsă între 6 și 10 grade, cu valori mai scăzute în primele zile din noiembrie. După data de 25 octombrie probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată.