Vremea se schimbă în România, sub influența unui val de aer polar. Urmează o perioadă cu temperaturi mai scăzute, ploi, iar la munte vor fi ninsori.

Meteorologii anunță că toamna își intră în drepturi. Răcirea accentuată a vremii se va resimți încă de la finalul acestei săptămâni.

”În special la altitudini mai mari de 1500 de metri este posibil, în zilele următoare, să consemnăm precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

De altfel, regimul de temperaturi va fi în scădere în următoarele zile, semn că toamna își intră în drepturi”, a declarat directorul ANM, Elena Mateescu, pentru Antena3.

Începând de vineri seara și până duminică, un ciclon va aduce ploi, averse și intensificări ale vântului în mai multe regiuni ale țării. Izolat, mai ales în Dobrogea, nu sunt excluse câteva furtuni sâmbătă.

Cel mai mult se pare că va ploua în Banat, Crișana, Maramureș și nord-estul Transilvaniei, unde s-ar putea înregistra, local, până la 20 – 30 l/mp. În sudul și estul țării, inclusiv în Capitală, sunt prognozate cantități mai mici de precipitații, iar unele zone ar putea fi chiar ocolite de ploi.