Toamna își face simțită prezența și aduce vremea rece în România. După scăderea temperaturii în jumătatea de nord-vest a țării, de astăzi vremea se va răci și în sudul și sud-estul țării.

În acest moment, cerul se schimbă în vestul și nord-vestul țării și este mai înnorat în restul teritoriului. Au fost semnalate averse în zone limitate în Oltenia, Muntenia, sudul Transilvaniei, Carpații Meridionali și nordul Carpaţilor Orientali.

Vântul suflã slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane, în nordul Moldovei şi al Dobrogei. La ora 9, se înregistrau valori termice cuprinse între 11 grade la Şiria şi 21 de grade la Amzacea, Constanţa, Constanţa-dig, Gura Portiţei, Mangalia, Sfântu Gheorghe-deltã şi Sulina.

Vremea în sudul și sud-estul țării se va răci și astăzi, astfel încât valorile temperaturii în timpul zilei vor fi la nivel local sub normalul climatic specific începutului de septembrie. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil în vest şi în extremitatea de sud-est, iar în restul teritoriului va prezenta înnorãri temporar accentuate şi vor fi averse, posibil însoţite şi de descãrcãri electrice, pe arii extinse în Oltenia, local în Muntenia, Transilvania, Moldova, Dobrogea, precum şi în zonele montane şi submontane.

Izolat cantitãţile de apã vor mai depãşi 15…20 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în est şi în sud-est şi pe alocuri în extremitatea vesticã a ţãrii şi la munte şi doar izolat în celelalte zone, în general cu viteze de 45…55 km/h.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 şi 27 de grade, local mai ridicate în estul Munteniei şi în Dobrogea pânã spre 28…29 de grade.