Meteorologii ANM anunță că în următoarele patru săptămâni vom avea fluctuații de temperatură destul de semnificative. Vor alterna perioadele cu vreme frumoasă, dar și zilele mohorâte, cu temperaturi coborâte. În următoarea perioadă sunt prognozate și cantități însemnate de precipitații. La munte, acestea vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare.

Prognoza meteo pentru săptămâna 13.11.2023 – 20.11.2023 

Cu excepția zonelor montane, unde valorile termice vor fi apropiate de cele normale, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână.

Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în nord-vestul extrem al teritoriului.

Prognoza meteo pentru săptămâna 20.11.2023 – 27.11.2023 

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, dar mai ales în nord-vestul extrem al țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo pentru săptămâna 27.11.2023 – 04.12.2023 

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile sudice și sudvestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Prognoza meteo pentru săptămâna 04.12.2023 – 11.12.2023 

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, dar cu o tendință ușor excedentară în jumătatea nord-vestică a țării.