Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au prezentat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, până în 22 aprilie.

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele obişnuite, în următoarele două săptămâni, în întreaga ţară, anunţă meteorologii. Aceștia mai precizează că după aceea, timp de alte două săptămâni, temperatura medie va fi apropiată de cea specifică perioadei.

Prognoza meteo pe patru săptămâni

Săptămâna 25-31 martie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile vestice şi nord-vestice. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în regiunile vestice, nord-vestice, nordice şi local în cele centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 1-7 aprilie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile intracarpatice. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval în cea mai mare parte a ţării.

Săptămâna 8-14 aprilie

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 15-22 aprilie

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi uşor excedentar, local, în regiunile centrale şi estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.