Avertizare tip Cod Galben de vânt puternic și ninsori în 21 de județe din țară.

Meteorologii au emis două avertizări cod galben de vreme rea pentru aproape jumătate de țară.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, pe parcursul zilei de vineri, între orele 10:00 – 22:00, în Moldova, nordul Dobrogei, sudul Transilvaniei şi în sud-vestul Olteniei, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55 – 65 km/h. Va fi și viscol în Carpații Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m.

Al doilea Cod galben de intensificări ale vântului va fi valabil sâmbătă, în intervalul orar 5:00 – 22:00, în Oltenia, în cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Munteniei şi sudul Banatului. În aceste zone, vântul va sufla cu rafale în general de 55 – 65 km/h, iar în Transilvania vor fi perioade de timp în care va ninge viscolit.

Vremea în Weekend

Sâmbătă, 27 ianuarie

În noaptea de vineri spre sâmbătă, un front atmosferic va traversa țara, aducând un nou val de precipitații. În Maramureș, Transilvania, nordul și centrul Moldovei vor predomina ninsorile, cu depuneri de zăpadă, în timp ce în alte regiuni vor fi ploi și precipitații mixte.

În Oltenia însă, se așteaptă o vreme frumoasă, cu temperaturi locale de până la 9 – 12°C. În restul țării, inclusiv în nord, centru, nord-est și sud-est, temperaturile vor fi mai scăzute, între 0 și 5°C. Din cauza vântului puternic, temperaturile resimțite vor fi mai scăzute în întreaga țară.

Duminică, 28 ianuarie

Duminică dimineața, se anunță ninsori slabe în unele zone din estul țării, iar mai târziu doar la munte.

Oltenia va înregistra din nou cele mai ridicate temperaturi, atingând 7 – 10°C, în timp ce nordul Moldovei și estul Transilvaniei vor avea temperaturi cuprinse între 0 și 2°C. În restul țării, temperaturile vor oscila între 2 și 7°C.

De duminică, presiunea atmosferică va crește, aducând o vreme mai caldă în prima parte a săptămânii următoare. Nopțile vor fi reci și înghețate, dar zilele vor fi însorite și destul de calde pentru această perioadă a anului, scrie meteoradar.ro.