Ministerul Educației a publicat marți seară un proiect de modificare al Regulamentului Cadru de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ Preuniversitar. Măsura vine pe fondul grevei generale din Educație, declanșată pe 22 mai.

Conform unui comunicat de presă al ministerului Educației, modificările prevăzute în proiectul lansat, aflat în consultare publică, vizează faptul că în anul școlar 2022-2023, numărul minim de calificative/note acordate elevului la o disciplină de studiu este de două.

În plus, în anul școlar 2022 – 2023, situația anuală a elevilor, pe clase, poate fi încheiată fără ca aceasta să fie validată de către consiliul profesoral din unitatea de învățământ în cadrul ședinței de încheiere a cursurilor și fără ca acesta să aprobe raportul privind situația școlară anuală.

Peste 15.000 de persoane din educaţie, dintre care 10.000 de cadre didactice, au renunţat la grevă după adoptarea ordonanţei care prevede majorări salariale, a declarat Ligia Deca, marți, într-o conferinţă de presă.

Potrivit ministrului, la nivel naţional în peste 1.000 de unităţi de învăţământ nicio persoană nu face grevă.