În acest sezon estival, amatorii artelor din municipiul Gherla au parte de o surpriză plăcută, prilejuită de expoziţia de grafică şi pictură „Galeria cu poveşti”, deschisă în sălile Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică din Piaţa Libertăţii.

Expoziţia este deschisă la Centrul Turistic până la 30 iulie 2023 şi poate fi admirată în cursul săptămânii.

Cu această ocazie, expun creații artistice trei membri ai familiei Corăbean: fiica Oana Bauman Corăbean, nepoata Mara Corăbean şi omul de cultură Mircea Corăbean.

Sunt artişti care au mai avut expoziţii în ţară şi străinătate. Pictorițele au mai expus lucrări proprii în Belgia şi la Muzeul de Istorie al Municipiului Gherla, iar Mircea Corăbean s-a prezentat de mai multe ori în faţa publicului din Baia Mare şi Gherla, orașe unde și-a desfășurat activitatea profesională. El este de altfel inițiatorul unei prime expoziții de pictură organizate în  interiorul unui penitenciar, în 1990. O familie talentată şi cu viziune artistică variată şi modernă, care aduce acum în atenție 40 de lucrări de grafică şi pictură.

Ca o noutate, Mara Corăbean se prezintă în faţa vizitatorilor cu pictură digitală, un experiment pe care îl practică cu succes. Între creațiile sale se disting cele dedicate cailor, o prezenţă obişnuită pe pânzele sale. 

Oana Bauman Corăbean expune 10 lucrări, plus două cărţi la care a realizat prezentarea grafică.

„Galeria cu poveşti” călăuzeşte vizitatorul prin stilurile şi metodele de lucru ale celor trei artişti, care apar împreună în premieră în faţa amatorilor de frumos din Gherla, oraşul natal de unde s-au lansat în frumoasa lume a artelor.