Durata de valabilitate a permisului de conducere ar putea crește de la 10 la 15 ani. Marți, 27 februarie, Senatul a adoptat un proiect de lege prin care valabilitatea permiselor auto ar putea crește de la 10 la 15 ani în cazul unor anumite categorii. Totodată, pentru unii vârstnici, valabilitatea ar urma să scadă la cinci sau chiar la doi ani.

Creşterea valabilităţii permiselor de conducere s-ar putea aplica pentru categoriile AM, Al, A2, A, B, Bl şi BE. Scopul ar fi reducerea costurilor şi a timpului alocat pentru reînnoirea permiselor de conducere, potrivit proiectului iniţiat de Guvern, adoptat, marţi, de Senat, transmite Agerpres.

În schimb, conducătorii auto trecuți de 70 de ani vor trebui să-și reînnoiască permisul de conducere și vizita medicală la fiecare cinci ani.

Mai mult, în cazul conducătorilor auto de peste 80 de ani, permisul va trebui reînnoit, indiferent de categorie, la fiecare doi ani.

O altă modificare la proiect însuşită de plenul Senatului stipulează că permisele de conducere eliberate pentru toate categoriile, anterior publicării prezentei legi, îşi păstrează valabilitatea administrativă înscrise pe acestea.

„Scopul acestei propuneri este de a aduce beneficii cetăţenilor care au permis de conducere prin reducerea costurilor şi a timpului alocat pentru reînnoirea permiselor, de a reduce numărul de şoferi care nu sunt apţi medical să conducă şi implicit de creştere a siguranţei rutiere”, subliniază iniţiatorul în expunerea de motive.