CFR Marfă anunță că în data de 14 iulie va demara procedurile pentru vânzarea a 7153 vagoane și 508 locomotive, toate fiind sechestrate de ANAF din cauza datoriilor pe care compania le-a acumulat în ultimii 20 de ani și mai mult.

Deși marea majoritate a locomotivelor și vagoanelor sunt din seriile retrase din circulație, cu revizii expirate și multe conservate de cel puțin 10 ani, printre ele au fost sechestrate și mai multe locomotive ce fac parte din colecția istorică a muzeului de la depoul Dej, unde echipa care administrează muzeul a realizat ample lucrări de restaurare a mai multor exponate, în timp ce altele așteapta restaurarea.

Pentru solicitarea renunțării la vânzarea locomotivelor din colecția istorică a muzeului de la Dej a fost lansată o petiție. MAI MULTE DETALII AICI

Conform informațiilor mobilitate.eu, pe lista de vânzare se află 9 locomotive și automotoare din parcul muzeului, unele care așteaptă restaurarea, în timp ce altele au fost restaurate și sunt inclusiv funcționle, fiind utilizate pentru diferite evenimente.