ACTIVITĂȚI ORGANIZATE ÎN CONTEXTUL ZILEI POLIȚIEI – SĂPTĂMÂNĂ DEDICATĂ COMUNITĂȚII

25 Martie – Ziua Poliţiei Române este un moment special pentru întregul colectiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, iar cu acest prilej, polițiștii clujeni organizează activităţi educative, ateliere și demonstrații pentru a sărbători alături de comunitate și în special în compania celor mici.

Caravana Poliției Clujene a fost prezentă ieri, 18 martie, în orașul Huedin, pe strada B.N. Antal, unde patrulele canine din cadrul Serviciului de Ordine Publică au desfășurat exerciții demonstrative.

De asemenea, micuții au vizitat standuri expoziționale amenajate cu tehnica folosită în activitatea de poliție: laboratorul mobil utilizat de specialiștii Serviciul Criminalistic, autospecialele folosite de polițiști în misiunile operative, aparatura utilizată de polițiștii rutieri, precum și dotarea luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

La activități au participat și polițiști din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, Biroului Siguranță Școlară și Biroului pentru Protecția Animalelor.

Activităţile vor continua în această perioadă și la nivelul Poliţiilor municipale, calendarul fiind următorul:

  • 19 martie a.c, în intervalul orar 10.00-12.00, în municipiul Turda, Piața Tricolorului;
  • 20 martie a.c, în intervalul orar 10.00-12.00, în municipiul Câmpia Turzii, la Liceul Tehnologic Victor Ungureanu;
  • 21 martie a.c, în intervalul orar 11.00-13.00, în municipiul Dej, în Piața Bobâlna;
  • 22 martie a.c, în intervalul orar 11.00-13.00, în municipiul Gherla, zona Centrală;
  • 24 martie a.c., în intervalul orar 14.00-19.00, în municipiul Cluj-Napoca, pe esplanada dintre Cluj Arena și Sala Polivalentă.

Pentru a veni în întâmpinarea tinerilor care doresc să urmeze o carieră în Poliție și sunt interesați de oferta educațională sau vor să se familiarizeze cu activitățile desfășurate de polițiști, miercuri, 20 martie a.c, în intervalul orar 09.00-12.00, la Sala Sporturilor ”Horea Demian” Cluj-Napoca se vor putea înscrie la o simulare a traseului aplicativ, respectiv exerciții similare probelor de admitere în unitățile de învățământ ale M.A.I. -Poliție.

La toate aceste activități sunt așteptați cu drag toți cei interesați să interacționeze cu polițiștii!